Η ομάδα του Αμαρουσίου κινδυνεύει να χάσει το κρισιμότερο παιχνίδι… Στο κενό όλες οι προσπάθεις διάσωσης, μετά την αποχώρηση Βωβού. Χαμένος ο τίτλος ή προλαβαίνουμε για ένα τελευταίο «τρίποντο»;
Πιο ορατός από ποτέ προβάλλει ο κίνδυνος να πέσουν οι «τίτλοι τέλους» στην επαγγελματική ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου, μετά την απόφαση του Άρη Βωβού να αποχωρήσει οριστικά από την ΚΑΕ.
Η ομάδα που την τελευταία δεκαετία έχει κάνει υπερήφανη την πόλη με την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα, τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, την ανάδειξή της σε σταθερή τρίτη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ και το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που παρουσιάζει στα παρκέ, βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών της πλήρους διάλυσης.
Το οικονομικό αδιέξοδο που ώθησε τον κ. Βωβό στην απόφασή του ν’ αποχωρήσει από το τιμόνι της ΚΑΕ γίνεται, πλέον, οικονομικός «βρόχος» που απειλεί ακόμη και την ύπαρξη της ομάδας!
Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, τόσο το προπονητικό επιτελείο όσο και οι παίκτες της ομάδας έχουν ειδοποιηθεί από την απερχόμενη διοίκηση ν’ αναζητήσουν νέα επαγγελματική στέγη, ενώ το περισσότερο υπαλληλικό προσωπικό ειδοποιήθηκε για τη λύση της συνεργασίας του με την ΚΑΕ!
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, δεδομένης της πλήρους αποτυχίας των έως τώρα κινήσεων που έχουν γίνει, τόσο από την ΚΑΕ όσο και από τον Δήμο Αμαρουσίου, για την εξεύρεση νέων επενδυτών για την ομάδα, ενώ στο κενό έπεσε και η προσπάθεια προσέλκυσης των απλών φίλων της ομάδας στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Όλα αυτά, τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού η ΚΑΕ θα πρέπει σύντομα να λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 από τη διοργανώτρια αρχή!
Σενάρια «διάσωσης»
Το μόνο σενάριο «διάσωσης» της ομάδας που έχει παρουσιαστεί έως τώρα είναι αυτό που θέλει τον πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Μανώλη Παπακαλιάτη να προτείνει τη συγχώνευση των δύο συλλόγων και τη μεταφορά της έδρας στο Ηράκλειο Κρήτης. Σενάριο που, αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει και το τέλος της ΚΑΕ και της έδρευσής της στην πόλη του Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκει αντίθετους και τον Δήμο και τον ερασιτέχνη ΓΣΑ και τους φίλους της ομάδας.
Ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο έχει απορριφθεί εκ των προτέρων, είναι αυτό που θέλει την ομάδα να υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική, προκειμένου να μπορεί να περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη ΓΣΑ και κατ’ επέκταση να «μπει στο παιχνίδι» και ο Δήμος. Αυτή η περίπτωση αποκλείεται, με το εύλογο σκεπτικό ότι «η ομάδα έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί στη φίλαθλη συνείδηση ως πρωταγωνίστρια και δεν μπορεί όσα έχτιζε για χρόνια να τα γκρεμίσει, πισωγυρίζοντας στα χρόνια της αφάνειας».
Μπροστά στο μεγάλο αυτό «βήμα στο κενό», ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες προκειμένου, έστω και την ύστατη στιγμή, να σώσει την κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο σύσκεψη, στην οποία, εκτός από τον δήμαρχο, συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σπ. Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ζήκος, Β. Κάββαλος και Ν. Πέππας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μαρούσι Άρης Βωβός, ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Αλεξανδρής, το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΓΣΑ υπό τον πρόεδρό του Κ. Κουτσούκο, καθώς κι αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φιλάθλων ΓΣΑ υπό τον πρόεδρο Π. Ροδίτη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «κατά τη σύσκεψη, και κατόπιν της εκπεφρασμένης θέσης του κ. Βωβού ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ΚΑΕ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Απορρίφθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για συγχώνευση της ομάδας με άλλη ομάδα ή την μεταφορά της σε άλλη πόλη. Το όνομα, το σήμα και η έδρα της ομάδας, είναι αδιαπραγμάτευτα.






































































































