Μία πρωτοποριακή έκθεση που είχε στόχο να δώσει το μήνυμα ότι η δημιουργική Ελλάδα είναι δυναμικά παρούσα με σημαντικό design, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στη χώρα μας και στο εξωτερικό, εγκαινιάστηκε στο Μαρούσι, στην Helexpo Palace από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Greek Design, Good Design» παρέστη η δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη Ρένα Χαλιώτη, παρόντος του πρέσβη της Αργεντινής και πρύτανη των πρέσβεων στην Ελλάδα, Jorge Mastropietro.
Η Ρ. Χαλιώτη μετέφερε το χαιρετισμό του Γ. Πατούλη και τα συγχαρητήριά του προς τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία ανάπτυξης, προώθησης και προβολής του ελληνικού design, που αποτελεί μέσον ανάδειξης των Ελλήνων δημιουργών και σχεδιαστών και καθιστά ένα πλήθος προϊόντων πιο λειτουργικά και πιο ελκυστικά. Είναι τιμή για την πόλη του Αμαρουσίου -πρόσθεσε- να αποτελεί τον τόπο συνάντησης των βασικών συντελεστών ενός δυναμικού κλάδου, που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, που πρωτοβουλίες όπως αυτή, ανοίγουν νέες προοπτικές στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας και κατά συνέπεια στην ελληνική οικονομία.
Την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης χαιρέτησε επίσης ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΒΙ Ιωάννης Μπουμπάρης. Μίλησαν επίσης, ο Steinar Valade-Amland, CEO, Three Point Zero / Project manager EHDM, Danish Designers / CoB Norwegian Danish Ministry of Commerce και ο Αλέξανδρος Διδασκάλου, βιομηχανικός σχεδιαστής.
Για τις ανάγκες της έκθεσης επιλέχθηκαν τα επικρατέστερα δημιουργήματα από τους βασικούς κλάδους του design που θα μπορούσαν να έχουν ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπως κόσμημα, συσκευασία, έπιπλο, ένδυση, χρηστικά αντικείμενα.
Εκτός από τα δημιουργήματα που διακρίθηκαν, για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του desing στην Ελλάδα, οργανώθηκαν και δύο μικρότερες ενότητες βασισμένες πάντα στους πέντε συγκεκριμένους κλάδους, η μία με βραβευμένα με διεθνείς διακρίσεις δημιουργήματα τις τελευταίας πενταετίας και η άλλη με συμμετοχές από κρατικές και ιδιωτικές ελληνικές σχολές βιομηχανικού σχεδιασμού που έλαβαν μέρος.