Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου ζήτησε τον λόγο ο καθηγητής Θανάσης Σκαλωμένος, ο οποίος έθεσε τον Δήμο Αμαρουσίου προ των ευθυνών του. Όπως ανέφερε, «πριν από 3 εβδομάδες ο Σύλλογός μας συνεδρίασε και ζήτησε από τον Δήμο να κάνει έργα υλικοτεχνικής υποδομής, όμως έχουν περάσει περίπου 20 ημέρες δίχως να έχει γίνει τίποτε». Ο καθηγητής ανέφερε συνοπτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, κάνοντας λόγο για νερά που μπαίνουν από παντού όταν βρέχει, για άθλιες τουαλέτες και για ποντίκια που εντοπίζονται σε αίθουσες δίπλα από εκείνες που κάνουν μάθημα τα παιδιά. «Ακόμη και οι πόρτες των αιθουσών ανοίγουν προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε περίπτωση που τα παιδιά πρέπει, π.χ. να εκκενώσουν την αίθουσα λόγω ενός σεισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θ. Σκαλωμένος, ο οποίος κατέληξε ως εξής: «Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά μάθημα στα παιδιά. Ας επιληφθεί επιτέλους η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ας μην καθυστερήσει άλλο την έναρξη των έργων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Αντωνόπουλος τόνισε ότι «ήδη έχει ανατεθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η διαδικασία», όμως έθεσε επί τάπητος και θέμα συνεννοήσεως με τη διοίκηση του ΙΓΕ. Κάτι που, όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Κατερίνα Αναστασιάδου, δεν χρειάζεται, καθώς, όπως τόνισε, «για τη συντήρηση των δημόσιων κτηρίων όπως είναι και το Λύκειο Αναβρύτων, την ευθύνη έχει ο Δήμος Αμαρουσίου».
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Καλαϊτζίδης έδωσε το δικό του πολιτικό στίγμα στη συζήτηση, ασκώντας έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τη στάση της ως προς το θέμα. «Αναρωτιέμαι τόσο καιρό τι κάνετε για το Λύκειο Αναβρύτων. Έχουν περάσει 4 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και φτάσαμε τώρα να συζητάμε. Μήπως κι αυτό θέλετε να το αφήσετε στην επόμενη διοίκηση για να το επιλύσει;», αναρωτήθηκε, ενώ την ίδια στιγμή ο συνάδελφός του Α. Πουλημένος τόνιζε ότι «αύριο κιόλας θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει, ώστε άμεσα να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη συντήρηση του κτηρίου».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΘΑΝΗΣ