1. MAKHΣ IΩΣHΦIΔHΣ: Καταρχήν οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι η ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων πρέπει να είναι άμεση, συνεχής και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική, ανεξαρτήτως χρονικής συγκυρίας. Και αυτό γιατί η στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας οφείλει να είναι μια από τις κυρίαρχες προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας και έχουμε πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η μόνη ουσιαστική αντιμετώπιση περνάει μέσα από τη διεκδίκηση και δέσμευση κονδυλίων για την αντιμετώπιση των εκάστοτε αναγκών. Αυτό είναι θέμα πολιτικής απόφασης και πολιτικής βούλησης.
2. Είναι πράγματι ένα μείζον θέμα γιατί πέρα από την προστασία των σχολικών κτηρίων συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των μαθητών και κατά προέκταση και την αντιμετώπιση της παιδικής εγκληματικότητας, που όλοι γνωρίζουμε ότι απασχολεί σοβαρά τη σχολική κοινότητα. Συμφωνώ μαζί σας ότι το σημερινό καθεστώς φύλαξης δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών και των γονέων. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός εθελοντικού προγράμματος φύλαξης σε συνδυασμό με τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου. Από την άλλη πλευρά για τη Δημοτική Παράταξη «Μαρούσι, η πόλη μας» αποτελεί προτεραιότητα η διαμόρφωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα προασπίζουν και θα ενισχύουν τη μαθητική κοινότητα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας, μέσα και έξω από το σχολείο.
3. Είναι σαφές ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι κεντρικός και καθοριστικός γιατί είναι οι μόνοι, που σε καθημερινή βάση έχουν πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα στα σχολεία. Οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι καθημερινά ανοικτές για τον οιοδήποτε εκπαιδευτικό ή γονέα θέλει να απευθύνει αίτημα ή να υποβάλει προτάσεις. Παράλληλα, θα καθιερώσουμε μία ημέρα τον μήνα, όπου θα υπάρχει συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων για αλληλοενημέρωση και συζήτηση. Για εμάς είναι σημαντικό να συντονιστεί η δράση όλης της κοινωνίας για την προάσπιση του μαθητικού περιβάλλοντος.
4. Κοιτάξτε να δείτε, για μένα η διαχείριση των κονδυλίων, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα από θέμα τεχνοκρατικό και πολιτικό. Εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, βρίσκονται πάντα τρόποι για την εύρεση και την έγκαιρη διάθεση των κονδυλίων. Αρκεί να υπάρξει η συγκροτημένη πρόταση προς την κεντρική πολιτική ηγεσία και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.






































































































