Έχετε κατ’ επανάληψη μιλήσει για ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Πώς αυτό μεταφράζεται μέσα από το κοινωνικό έργο του Δήμου;
Πράγματι, θεωρώ ότι στη σημερινή συγκυρία ο Δήμος οφείλει να αναδεικνύει, με το έργο και τις πρωτοβουλίες του, το κοινωνικό του πρόσωπο. Να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό αυτών που μας χρειάζονται. Και εμείς δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον τομέα αυτό, με μια σειρά από δράσεις.
Μέσα από τα 4 ΚΑΠΗ μας, στα οποία γίνεται συνταγογράφηση των φαρμάκων για τα μέλη, ενώ τους παρέχουμε και δωρεάν υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή. Παράλληλα, διοργανώνονται εκδρομές, ενώ με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στηρίζουμε καθημερινά δεκάδες οικογένειες και ανήμπορους συμπολίτες μας. Με το Δημοτικό μας Ασθενοφόρο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει σε 20 μήνες 850 διακομιδές συμπολιτών μας. Με τη λειτουργία των 12 Δημοτικών Βρεφονηπιακών μας Σταθμών, στους οποίους φιλοξενούμε περίπου 1.000 παιδιά, έναντι πολύ χαμηλών τροφείων. Με τις υπηρεσίες υγείας και πρόληψης που προσφέρουμε μέσα από το Δημοτικό μας Πολυϊατρείο, με 36 γιατρούς σε 23 ειδικότητες. Με τα συσσίτια απόρων, τη συγκρότηση Ταμείου Αλληλεγγύης και τη Στέγη για τους απόρους. Ήδη 250 οικογένειες επιδοτούνται προνοιακά από τον Δήμο. Με τη δημιουργία του Γραφείου Εθελοντισμού, τον οποίο αναδεικνύουμε σε εργαλείο του Δήμου για τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνίας αλληλεγγύης. Με τη διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων ενημέρωσης του πληθυσμού με θέμα την πρόληψη της υγείας, την υλοποίηση προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης σε μαθητές σχολείων της πόλης, καθώς και προγραμμάτων Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ. Με τη στήριξη του εισοδήματος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες καταβάλλουν πολύ χαμηλά ή και μηδενικά δημοτικά τέλη.
Πέρα από τα έργα και την κοινωνική πολιτική, ο δημότης του Αμαρουσίου περιμένει από τη δημοτική αρχή να του βελτιώσει την καθημερινότητα, μέσα από δράσεις που αφορούν στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Τι έκανε ο δήμος προς την κατεύθυνση αυτή;
Σε δύο άξονες κινήθηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου. Στην ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών από τη μια, και στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών από την άλλη. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάσαμε τη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Μεταφέραμε σε νέο, ιδιόκτητο κτήριο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αναβαθμίσαμε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και το Δημοτικό μας Ωδείο, μέσα από τα οποία 1.500 συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, συμμετέχουν σε προγράμματα πολιτισμού. Εγκαινιάσαμε τη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 3.000 μαθητές από σχολεία όλης της Αττικής. Διοργανώσαμε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Περισσότεροι από 3.500 συμπολίτες μας συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου και πάνω από 1.200 παιδιά στα καλοκαιρινά αθλητικά camps του Δήμου. Στηρίξαμε τα αθλητικά σωματεία ατόμων με αναπηρία που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. Και εξασφαλίσαμε 1,2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου.
Άγγελος Πολύδωρος