Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι η θλιβερή εικόνα της πόλης μας, αλλά και οι επιλογές της διοίκησης του Δήμου είναι αυτές που βαραίνουν για τη ζωή όλων μας και όχι η όποια συναινετική επιλογή των προσώπων που θα υλοποιήσουν και θα εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική του Καλλικράτη και των μνημονίων στο Δήμο μας, εκχωρώντας ουσιαστικά στο ιδιωτικό κεφάλαιο βασικά, κερδοφόρα τμήματα του Δημοτικού έργου με ότι αυτό σημαίνει για τους δημότες του Αμαρουσίου.
Η ανοχή στις ιδιωτικές εταιρίες και στα συμφέροντα των μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου, που μετέτρεψε το Μαρούσι μέσα σε είκοσι χρόνια, σε πόλη – τέρας γεμάτη από τόνους τσιμέντου και γυαλιού, χωρίς υποδομές( π.χ. αγωγοί ομβρίων υδάτων που λείπουν στο 80% της πόλης μας, χώροι στάθμευσης, χώροι πρασίνου και άθλησης κλπ.),μια πόλη αβίωτη ουσιαστικά για τους κατοίκους της.
Οι ρυθμίσεις του Καλλικράτη και η φιλοσοφία της διοίκησης του Δήμου, με βάση και το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», είναι δεδομένο ότι θα φέρουν στην πόλη μας περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς και υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινής μας ζωής (καθαριότητα, συντήρηση και λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση και ενίσχυση αστικού πρασίνου, λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών), απογειώνοντας την επιχειρηματικότητα και την ανταποδοτικότητα με δικαιολογία πάντα την «ανάπτυξη» και την κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.
Ήρθε η στιγμή να οικοδομήσουμε μια ουσιαστική – κινηματική αντιπολίτευση στο Δήμο Αμαρουσίου ικανή να συγκρούεται και να ανατρέπει τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας πλήττουν και όχι να συναινεί και να συνδιαλέγεται με τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, κάνοντας εκπτώσεις και συμβιβασμούς με στόχο δήθεν την κατάκτηση της δημοτικής πλειοψηφίας για να υπηρετήσει τι και ποιους τους Δημότες και τα δικαιώματά τους ή το επιχειρηματικό κεφάλαιο και τις απαιτήσεις του;
Εμείς οι «Εκτός των Τειχών» θα σταθούμε αμείλικτοι και άτεγκτοι στο ρόλο και τη θέση που μας έταξε ο λαός του Μαρουσιού, να ελέγχουμε τη διοίκηση στο έργο της και να υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων δημοτών του Αμαρουσίου, ενάντια στις λογικές που επιβάλλει ο Καλλικράτης και τα Μνημόνιο, παλεύοντας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία θα έρθει, όταν οι ίδιοι οι δημότες πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από συνελεύσεις κατοίκων και κινηματικές διαδικασίες, που θα επιβάλλουν και θα υπερασπίζονται τις αποφάσεις τους, χωρίς πλαίσια συναίνεσης και εκπτώσεις στους πολιτικούς μας στόχους.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε».