Τον απολογισμό της 3ετίας πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Εκτός από τον απολογισμό της δημοτικής Αρχής για την τριετία 2019 -2022, είχαμε και την ανακοίνωση μίας ευρείας αυτοδιοικητικής συμμαχίας, καθώς και τους πρώτους υποψηφίους του ανεξάρτητου συνδυασμού του για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Στα βασικότερα σημεία της ομιλίας ο Γιάννης Βούρος εστίασε στους τομείς που εστίασε το έργο της η δημοτική Αρχή, με πρώτιστη προτεραιότητα την καθαριότητα.
Επίσης επισήμανε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την αναβάθμιση των σχολείων αλλά και των αθλητικών χώρων της πόλης που είναι σε πρώτο πλάνο.
Το Τρίπτυχο Πολιτισμός – Αθλητισμός – Κοινωνική πολιτική, ήταν επίσης ένας τομέας που δόθηκε μεγάλο βάρος με την πραγματοποίηση πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων.
Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που υπήρξαν μια και αφού η χώρα βρέθηκε εν μέσω 3 μεγάλων κρίσεων ,κρίσης Υγειονομικής, ενεργειακής και πληθωριστικής.
Μετά τον Δήμαρχο τον λόγο έλαβαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλης Ενότητα» Τάσος Κωνσταντινίδης και ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα Ώρα» Χρήστος Κοπελούσος.
Ο Τάσος Κωνσταντινίδης μεταξύ άλλων ανέφερε «…στο πλαίσιο της απλής αναλογικής μέσα στο οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές του 2019, επιβλήθηκαν συνεργασίες. Οι συνεργασίες αυτές δοκιμάστηκαν αυτά τα τρία χρόνια και στη δική μας περίπτωση είχε θετικό πρόσημο. Σήμερα, με το νέο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, επιβάλλονται πλέον οι προεκλογικές συνεργασίες και οι συγκλίσεις εκείνες που θα στοχεύουν στην συγκρότηση μιας ισχυρής διοίκησης. Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο Γιάννης Βούρος είναι ένας άνθρωπος, ένας δήμαρχος που μπορεί να συνθέσει, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμπορευθώ σε αυτή την προσπάθεια…».
Ενώ ο Χρήστος Κοπελούσος δήλωσε: «… Θέλω να μιλήσω από καρδιάς, χωρίς κείμενα και να τονίσω εδώ, ενώπιον όλων σας, πως από την επόμενη μέρα της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών του 2019 υπήρξε με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους συνεργάτες αυτής της διοίκησης μια άψογη συνεργασία. Ήδη έχουμε κάνει ως διοίκηση πολλά. Τιμώντας την εμπιστοσύνη που όλες εσείς, όλοι εσείς μας δείξατε και μας δείχνετε. Στις εκλογές του επόμενου Οκτώβρη θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτά που λόγω των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά και εκείνα που αυτή η ομάδα ήδη έχει σχεδιάσει και ανακοινώνει σταδιακά ο Δήμαρχος…».