Η αρχή των παρεμβάσεων ξεκίνησε από την περίφραξη του χώρου και θα συνεχιστεί με τον εξωραϊσμό της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο νεκροταφείο και η οποία παραπέμπει σε μια εικόνα απαράδεκτη και τριτοκοσμική.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μανώλη Γραφάκο, "στο πνεύμα του σεβασμού των νεκρών και της μνήμης τους", προγραμματίζεται η διαμόρφωση ειδικού σημείου με κατάλληλο χώμα για τις σορούς εκείνες που κατά την εκταφή τους δεν έχουν αλλοιωθεί επαρκώς και επαναθάβονται. Επίσης, για τους άπορους πολίτες ο δήμος με έξοδά του θα φροντίζει για την κατασκευή ενός αξιοπρεπούς μνημείου, επάνω στο οποίο θα αναγράφεται τουλάχιστον το όνομα του νεκρού.
Σε σχέση με τα έργα υποδομής του νεκροταφείου, πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να εξασφαλίσει την επάρκεια σε τάφους για τα επόμενα 10 χρόνια.
Σημειώνεται ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής η επάρκεια σε τάφους δεν αρκούσε ούτε για το τρέχον έτος. Έτσι με την κατασκευή νέων ταφικών τετραγώνων μέχρι του χρόνου η δυναμικότητα του νεκτροταφείου σε τάφους τριετίας από 535 θα ανέλθει σε περίπου 700. Παράλληλα προγραμματίζεται και η δημιουργία νέου οστεοφυλακίου.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ταφής συγγενικών προσώπων των δημοτών του όμορου δήμου της Νέας Πεντέλης, με μια μικρή επιβάρυνση της τάξης του 10% σε σχέση με τους δημότες των Μελισσίων.
Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γραφάκος μεταξύ των σχετικών πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για το εν λόγω ζήτημα, εντάσσεται και η προσπάθεια νομιμοποίησης του νεκροταφείου με διαβήματα που θα αποσταλούν προς την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.