Διερωτώμενη για ποιο λόγο υπήρχε η ανάγκη να «ζητήσουμε από την Περιφέρεια διαφορετικές ειδικότητες από αυτές που χρειαζόμαστε», η κ. Καρατζά υπογράμμισε τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, αφού, όπως σημείωσε «αν για παράδειγμα χτυπήσει κάποιο παιδί, η βρεφονηπιοκόμος τυπικά δεν θα φέρει ευθύνη».
«Αίσχιστο ψεύδος» χαρακτήρισε από τη μεριά του ο κ. Ανδριτσόπουλος τα αναγραφόμενα στο εισηγητικό σημείωμα, σύμφωνα με τα οποία οι συμβάσεις μίσθωσης έργου χρησιμοποιούνται επειδή «οι συγκεκριμένες ειδικότητες δεν ανάγονται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων του Δήμου».
Εξηγώντας την τροποποίηση των ειδικοτήτων, ο κ. Ανδριανάκης υποστήριξε ότι «μας εκφράστηκε προφορικά από τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας αμφιβολία αναφορικά με τον εάν οι προηγούμενες ειδικότητες θα εγκρίνονταν από τη διυπουργική επιτροπή», ενώ ο πρόεδρος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Κώστας Ζανιδάκης ενημέρωσε ότι «μέχρι πρότινος η Περιφέρεια ενέκρινε τις συμβάσεις με τις πραγματικές ειδικότητες. Αυτό άλλαξε φέτος, με την αιτιολογία ότι συμβασιούχοι δεν πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
«Αυτά που υποστηρίζετε δεν ισχύουν», αντέτεινε στους ισχυρισμούς της διοίκησης ο κ. Καλομοίρης, σημειώνοντας ότι «σε διάβημα διαμαρτυρίας της παράταξής μας προς τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, στις 17 Ιουλίου, αυτός δεν επαλήθευσε τα λεγόμενά σας». «Εξαιτίας μιας προφορικής σύστασης κάποιου παράγοντα, απαξιώνετε επαγγελματικά τους εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Καλομοίρης.
Ερωτήματα για το ΣΚΕΠΙ
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής (ΣΚΕΠΙ), με την κ. Καρατζά να καταγγέλλει σημαντικές παρατυπίες. Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ υποστήριξε ότι ενώ στο εν λόγω Νομικό Πρόσωπο απασχολείται τεχνικός σύμβουλος, υπάρχει τεχνική έκθεση για εγκατάσταση εσωτερικής πόρτας, η οποία είναι υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του ΣΚΕΠΙ, ιατρό Γιάννη Λαδόπουλο.
Παράλληλα, η κ. Καρατζά σημείωσε ότι στην εισήγηση του θέματος για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου στο συμβουλευτικό κέντρο δεν αναγράφονται οι μισθοί των ιατρών, ενώ ζήτησε να μάθει με ποια κριτήρια επιλέγονται οι συγκεκριμένες ειδικότητες, τα άτομα που καλύπτουν τις θέσεις, αλλά και το ύψος των μισθών τους.
«Όσον αφορά στις ειδικότητες, φέτος είναι δύο λιγότερες από την περσινή χρονιά, ενώ αποτελούν το μίνιμουμ των ειδικοτήτων που μπορούμε να απασχολήσουμε προκειμένου να καλύψουμε τη ζήτηση που υπάρχει από τους δημότες του Χαλανδρίου», υποστήριξε από τη μεριά του ο κ. Λαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «εξυπηρετούμε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους τον χρόνο».
Τελικά, οι εισηγήσεις για όλα τα Νομικά Πρόσωπα, πλην του ΣΚΕΠΙ, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο των κ.κ. Καρατζά, Ανδριτσόπουλου και Καλομοίρη, ενώ για τις συμβάσεις του ΣΚΕΠΙ καταψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Λουκάς Μάρκος και Σταμάτης Πετρόπουλος.
Αρετή Κοτσολάκου