Ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής με την οποία στηλιτεύει την απόφαση για εκπόνηση νέας μελέτης ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Χαλανδρίου, εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Νίκος Πανταζής.
«Νέοι φόροι εν μέσω κρίσης»
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Δήμος βάζει νέους φόρους. Στις 25 Μαΐου 2010 ο τότε δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος πέρασε κατά πλειοψηφία απόφαση για εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε επιλεγμένες περιοχές του Χαλανδρίου, που την παραθέτουμε παρακάτω, συνολικού κόστους 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Γνωρίζουμε ότι δεν προχώρησε στην εφαρμογή γιατί σχεδίαζε να δοθεί η ελεγχόμενη στάθμευση μαζί με την αξιοποίηση του κτήματος στον Άγιο Γεώργιο.
Με την υπ’ αριθμό. 40/2009 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ανατέθηκε η παρακάτω μελέτη και υπογράφηκε η από 10/3/2009 σχετική σύμβαση.
Το ποσό που καθορίστηκε από την σύμβαση για αμοιβή της μελέτης ήταν 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η διάρκεια εκπόνησης της μελέτης ήταν τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Η περιοχή μελέτης κάλυπτε όλη την επιφάνεια η οποία περικλείεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου και ολοκληρώθηκε σε ένα στάδιο με την εξής διαδικασία:
Α. Συγκέντρωση – Επικαιροποίηση απαραίτητων κυκλοφοριακών στοιχείων
Β. Ανάλυση της Υπάρχουσας Κατάστασης Στάθμευσης
Γ. Προτάσεις Εναλλακτικών Σχεδίων Κυκλοφοριακής Διαχείρισης – Καθορισμός Συστήματος Στάθμευσης – Αξιολόγηση Εναλλακτικών Λύσεων και Σχεδίων
Δ. Επεξεργασία Υλοποίησης του επιλεγέντος Σχεδίου.
Σήμερα ο νυν δήμαρχος και τότε πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κουράσης ξαναφέρνει θέμα ελεγχόμενης στάθμευσης με την ιδία ακριβώς διατύπωση όχι για εφαρμογή της παλαιάς αλλά για νέα μελέτη με κόστος 7.500 ευρώ συν ΦΠΑ.
Όλα τα είχαμε δει από τη διοίκηση που συνεχίζει να διοικεί τον Δήμο με την ίδια λογική αλλά αυτό είναι πράγματι το αποκορύφωμα. Έτσι πιστεύουν στον Δήμο ότι ασκούν κοινωνική πολιτική, ότι βοηθούν το εμπορικό κέντρο και διευκολύνουν την κάθοδο των πολιτών ή θα πλουτίσουν εκείνον που θα αναλάβει την διαχείριση της ελεγχόμενης στάθμευσης; Τους θυμίζουμε ότι και παλιότερα έγινε παρόμοια προσπάθεια με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το σύστημα και ο Δήμος να είναι ακόμη στα δικαστήρια με κίνδυνο να πληρώσει χιλιάδες ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία».




































































































