Μ. Ανδριανάκης: «Δεν κάναμε ό,τι έπρεπε»
Την έντονη διαφωνία του τόσο με την έγκριση της «τελευταίας στιγμής» όσο και με τις διατάξεις του ΟΕΥ για την επιλογή προϊσταμένων δήλωσε ο ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος Μύρων Ανδριανάκης. Ο ίδιος επισήμανε ότι η διαμόρφωση του νέου ΟΕΥ έχει τεθεί επί τάπητος από το 2011, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάποια ουσιαστική επεξεργασία του «για να έρθουμε στο παρά πέντε να τον ψηφίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι με τη διάταξη για την επιλογή προϊσταμένων «φέρνουμε σε αντιπαράθεση δύο ομάδες εργαζομένων, γιατί εμείς χρόνια τώρα δεν διαβουλευτήκαμε με σοβαρότητα, ώστε να εξετάσουμε μία – μία τις περιπτώσεις και ερχόμαστε τώρα με μισόλογα». Όπως σημείωσε «ήταν υποχρέωσή μας να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και να πούμε εμείς τι θέλουμε για κάθε Διεύθυνση και κάθε Τμήμα». Μάλιστα, τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον Μ. Ανδριανάκη και τον δήμαρχο να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες περί «δημαγωγίας».
Διαφωνίες και από τη διοίκηση
Ωστόσο, τη διαφωνία τους με τον ΟΕΥ δήλωσαν και δύο εν ενεργεία στελέχη της διοίκησης, οι κ.κ. Γιάννης Λαδόπουλος και Βασίλης Σταύρου, οι οποίοι μάλιστα καταψήφισαν την εισήγηση.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Λαδόπουλος υποστήριξε ότι «γυρνάμε 30 χρόνια πίσω να κάνουμε έναν Δήμο σε κατάσταση υδροκεφαλική και στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τους κατάλληλους υπαλλήλους στις σωστές δομές». Ο ίδιος υποστήριξε τη χρήση του διαζευκτικού «ή» ως «δημοκρατικότερη». Στο ίδια πνεύμα, ο Β. Σταύρου τάχθηκε υπέρ του «ή», καθώς όπως είπε «η εμπειρία είναι αυτό που βοηθάει κάποιον να προΐσταται».
Τελικά, η εισήγηση της διοίκησης εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία 16 ψήφων έναντι 13 κατά και με τον Γ. Καλομοίρη να ψηφίζει παρ’ όλη τη διαφωνία του «ανταποκρινόμενος στην απαίτηση του Σωματείου, ώστε να υπάρξει απόφαση και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων».