Θεωρείται δικαίως ως ένας «σταθμός» τα τελευταία χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου και όχι μόνο. Ο λόγος για τη Συνάντηση Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας που οργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος «Αργώ» με την εικαστική του ομάδα. Η 4η κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής των δημιουργών φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (έως 14 Ιουνίου) στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου (Δαναΐδων & Αντιγόνης). Με αφορμή αυτό το ξεχωριστό ραντεβού των «εραστών» της Τέχνης, η Αμαρυσία μίλησε με τον εμπνευστή της ιδέας Νίκο Οικονομίδη.
«Κάναμε την αρχή στον Σύλλογο Αργώ τον Μάιο του 2016 και από τότε επαναλαμβάνουμε την έκθεση σε ετήσια βάση, με όλο και περισσότερες συμμετοχές κάθε φορά», δήλωσε αρχικά ο ίδιος σημειώνοντας ότι φέτος παίρνουν μέρος 29 δημιουργοί με 73 έργα τους. Μάλιστα, παρατήρησε με την πάροδο του χρόνου, μεγάλη βελτίωση και στο καλλιτεχνικό επίπεδο των ερασιτεχνών ζωγράφων. «Μας χαροποιεί πολύ ότι έχουμε ποιότητα εικαστική, αλλά και ποικιλία στις ηλικίες, από 12 έως και 80 ετών», τόνισε ο έμπειρος δημιουργός.
Η μόνη, ίσως, διαφοροποίηση του φετινού θεσμού σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιλέχθηκε να υπάρχει μία θεματική για όλους, το τοπίο. «Έως τώρα, είχαμε ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις. Για πρώτη φορά τώρα, διαλέξαμε ένα πιο συγκεκριμένο πεδίο για τον συναγωνισμό μεταξύ των εικαστικών μας» επεσήμανε ο κ. Οικονομίδης, αποκαλύπτοντας πως το 2020 την τιμητική της θα έχει η «νεκρά φύση». Όπως διευκρίνισε, πάντως, πέραν αυτού απουσιάζει οποιοδήποτε άλλο κριτήριο επιλογής. «Δεν διαθέτουμε επιτροπή κρίσης, έγκρισης ή απόρριψης έργων και δημιουργών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αν υπάρχει κάτι το οποίο ευελπιστεί ο έμπειρος δημιουργός να έχει αλλάξει προς το καλύτερο έως και την επόμενη Συνάντηση Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας, είναι ο χώρος που θα την φιλοξενεί. «Η αίθουσα του δημοτικού Κέντρου Νεότητας είναι ακατάλληλη. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από τρύπες και μπαλώματα, ενώ ο φωτισμός θα μπορούσε να βελτιωθεί. Χρειάζεται παρέμβαση», υπογράμμισε ο κ. Οικονομίδης, προσθέτοντας ότι από τον Δήμο Χαλανδρίου λείπουν «εστίες» φιλοξενίας εκθέσεων ζωγραφικής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα στοιχεία για τις δραστηριότητες του πολιτιστικού – επιστημονικού συλλόγου «Αργώ» και τους συμμετέχοντες.
Αλέξανδρος Καζαντζίδης