Το Πρόγραμμα Διαδικτυακών Δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δημοσιοποίησε ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα, ο κύκλος των διαδικτυακών δράσεων περιλαμβάνει θεματικές προβολές βίντεο, ακολουθώντας τις παρακάτω ενότητες:
1η Απριλίου: Ηγετικές Προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης.
Οπλαρχηγοί και θρησκευτικοί ηγέτες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αγώνα του 1821. Οι αγωνιστές που οδήγησαν στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.
8 Απριλίου: Η ελληνική σημαία και τα Σύμβολα της Επανάστασης. Η σημαία που έχει επικρατήσει στον ελλαδικό χώρο, η σημασία και ο συμβολισμός της. Επιμέρους σημαίες που υψώθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης σε περιοχές από όπου ξεκίνησε ο Αγώνας.
15 Απριλίου: Οπλισμός και Ενδυμασία των Ελλήνων Οπλαρχηγών. Τα όπλα των πρωταγωνιστών της Επανάστασης και οι ενδυμασίες τους. Η φουστανέλα και ο συμβολισμός της.
22 Απριλίου: Η αποτύπωση της Επανάστασης στην Τέχνη. Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι εμπνέονται από την Ελληνική Επανάσταση. Πώς αποτυπώνουν τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία.
Παρακολουθήστε τις διαδικτυακές δράσεις στο κανάλι του Πολιτικού Οργανισμού του Δήμου πατώντας εδώ.
Διαβάστε: Έμπρακτη στήριξη στην Ελασσόνα από τον Δήμο Ν. Σμύρνης
Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη Νέα Σμύρνη μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.