Είναι αλήθεια ότι διάβασα και ξαναδιάβασα τόσο το άρθρο που είχα προσφάτως δημοσιεύσει όσο και την, κατόπιν αυτού, ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου. Και αυτό για να καταλάβω τους λόγους που αυτός, ένας τέως Δήμαρχος και στις εκλογές του Μαΐου του 2014 για τετάρτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος, εκνευρίσθηκε τόσο πολύ με τα γραφόμενά μου ώστε αναγκάσθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να τα αντικρούσει. Θεωρώ φυσικά ως δικαίωμα του καθ΄ενός να κρίνει όσα γράφω και να απαντά, αν νομίζει ότι πρέπει, στηριζόμενος όμως σε επιχειρήματα. Και δεν θα απαντούσα καν στην ανακοίνωσή του, αν δεν χρησιμοποιούσε σ’ αυτήν μία λέξη την οποία θεωρώ casus belli . Την λέξη «ανέντιμο». Την οποία φυσικά και του επιστρέφω αυτούσια, με την συμβουλή να την χρησιμοποιεί με ιδιαίτερη προσοχή γιατί έχει δύο «κόψεις»…
Αφού όμως απεφάσισα να του απαντήσω, ας δούμε την (από την δική μου οπτική γωνία) προσπάθεια αλλά και αυτοαναίρεση του κ. Γιαννακόπουλου, όπως επίσης και κάποιες αναλήθειες της ανακοινώσεώς του.
Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε μένα (στην δεύτερη έκδοση της ανακοινώσεώς του), ως «ο άμισθος σύμβουλος επικοινωνίας». Αυτό, σύμφωνα με τις γενικές αρχές της τέχνης της προπαγάνδας, γίνεται για να προκαταλάβει αρνητικά τους αναγνώστες και να τους δημιουργηθεί υποσυνειδήτως η εντύπωση ότι αυτά που γράφω είναι «επικοινωνιακά». Και με τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν να εισέλθουν στην ουσία των γραφομένων μου. Θα μπορούσε βεβαίως να ισχυρισθεί ότι μου τον αποδίδει ως «τίτλο» που κατέχω (που όμως ουδέποτε τον χρησιμοποιώ ως τέτοιον, παρά μόνον ως ευθύνη και ως «εργαλείο δουλειάς»). Σ΄αυτή την περίπτωση θα ήθελε, από τούδε και στο εξής, να τον αποκαλώ «τ. έμμισθο Δήμαρχο και ταυτοχρόνως τ. έμμισθο Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και ταυτοχρόνως συνταξιούχο συνδικαλιστή της ΟΑ»;
Αναλήθειες του κ. Γιαννακόπουλου
1. Σε ποια έργα, που ξεκίνησαν επί Δημαρχίας του, αναφέρεται ο κ. Γιαννακόπουλος; Στο 12o Νηπιαγωγείο του οποίου η μελέτη βρισκόταν ξεχασμένη από το 2009 σε κάποιο συρτάρι; Στην Ελευθερίου Βενιζέλου, για την οποία δεν υπήρχαν χρήματα να ξεκινήσει; Στην ανάπλαση Τσακού που παρ΄ολίγον το έργο να απενταχθεί, γιατί είχε ξεχασθεί ότι υπήρχε μελέτη; Στην ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια, που κανείς δεν είχε σκεφθεί να ανεγείρει; Κανένα από αυτά ΔΕΝ ξεκίνησε επί εποχής του. Το μόνο που ξεκίνησε ήταν η Αγίου Ιωάννου, την οποία δεν κατάφεραν να τελειώσουν «αυτοί που μπορούν» και η οποία κατέληξε σε φιάσκο και άγος για την πόλη. Και κάτι ακόμη για την Αγίου Ιωάννου, για την οποία τόσο θόρυβο ξεσήκωσε για την κοπή δένδρων που προβλέπονταν στην μελέτη (και τα οποία θα αντικατασταθούν με το παραπάνω). Κατά την ανάπλαση της αριστερής πλευράς της, που ξεκίνησε επί θητείας του αλλά δεν τελείωσε, κόπηκαν 17 (ολογράφως ΔΕΚΑΕΠΤΑ) δένδρα. Στην συνολική μελέτη (που περιελάμβανε και την δεξιά πλευρά), προβλεπόταν η κοπή 61 (ΕΞΗΝΤΑ ΕΝΟΣ) δένδρων. Το θυμάται άραγε;
2. Για ποια διάλυση του Ωδείου και υποβάθμιση των Εργαστηρίων Τέχνης κάνει λόγο ο κ. Γιαννακόπουλος; Προφανώς εκφράζει ασεβείς πόθους και μάλλον δεν έχει επισκεφθεί τους χώρους τα τελευταία τρία χρόνια, ούτε έχει πληροφόρηση. Είναι κάπως αργά αλλά μπορεί να το κάνει και τώρα. Θα διαπιστώσει ότι, πλην του 2011 κατά το οποίο κυκλοφορούσαν υποβολιμαίες φήμες ότι τα Εργαστήρια «κλείνουν», κάθε χρόνο αυξάνονται οι σπουδαστές και εμπλουτίζονται τα διδασκόμενα μαθήματα.