Όταν τα ποδάρια κυβερνάνε το κεφάλι, όλα πάνε κατά διαβόλου. Όλα τα κακά σε μια χώρα προέρχονται απ’ την ανυπαρξία αξιοκρατίας. Οι αρχαίοι έλεγαν το «έκαστος εφ’ο ετάχθη». Εμείς σήμερα μαζεύουμε άτομα που δεν θα μπορούσαν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο και τους κάνουμε υπουργούς σε εξειδικευμένους τομείς. Κάποτε στη Βουλή ο Βγενόπουλος τούς είπε πως δεν θα τους έπαιρνε στις επιχειρήσεις του.
Της Χαριτίνης Ρασιά
Ήταν Κυριακή 28 Νοέμβρη, όταν στο πράσινο κανάλι είδα έναν κύριο τον οποίο πρώτη φορά έβλεπα. Ήταν ο κ. Κριμιζής, διευθυντής των διαστημικών προγραμμάτων της ΝΑΣΑ, πρόεδρος της αστροναυτικής εταιρείας, πρόεδρος των πανεπιστημιακών, του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Το όνομά του έχει δοθεί σε έναν πλανήτη, ενώ σε έναν κρατήρα του Πλούτωνα δόθηκε το όνομα της Χίου, που είναι η γενέτειρά του. Απόρησα πώς βρέθηκε αυτός ο σπουδαίος και σοφός Έλληνας στη χώρα των λωτοφάγων και των αρνησιπάτριδων! Έμεινα που λέμε με το στόμα ανοιχτό, όταν άκουσα να λέει πως δέχθηκε να γίνει πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. Τον ρώτησαν πως δέχθηκε να μπει. Στην αρχή αρνήθηκε λόγω της επικρατούσας αναξιοκρατίας σε όλους τους τομείς. Όμως η κ. Διαμαντοπούλου τον διαβεβαίωσε πως δεν θα συνεργασθεί με άτομα μη αξιοκρατικά επιλεγμένα!
Φίλοι αναγνώστες, το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας δεν νομίζω ότι θα επιτρέψει τέτοιες επιλογές. Σε λίγο τα αφεντικά της Ελλάδας θα του βάλουν ποιος ξέρει τι είδους άχρηστους και σίγουρα θα αποχωρήσει ο σπουδαίος αυτός Έλληνας. Πλάκα είχε φίλοι μου, που τη λέξη αναξιοκρατία, οι χειριστές του μικροφώνου την απέδωσαν στις αξίες. Τότε πήραν πληρωμένη απάντηση. Τους εξήγησε πως όλη την κακοδαιμονία που ζει η πατρίδα μας την οφείλει στις διάφορες επιλογές, οι οποίες γίνονται απ’ το σωρό. Όχι τους είπε, δεν εννοώ τις αξίες, οι επιλογές για τις διάφορες θέσεις δεν είναι αξιοκρατικές. Δηλαδή αντί να βάλουμε στις θέσεις κλειδιά της διοίκησης γενικώς ανθρώπους ικανούς να κυβερνάνε, βάζουμε τα κομματικά και τα πελατειακά κριτήρια για την επιλογή τους. Αυτό δεν γίνεται σε κανένα κράτος του κόσμου. Παντού τοποθετούνται οι άξιοι και οι ειδικοί για να διοικήσουν. Αυτά άκουσα φίλοι αναγνώστες απ’ τον σπουδαίο αυτό Έλληνα τον κ. Κριμιζή και εύχομαι να πετύχει.
❍ ❍ ❍
Και τώρα στα χάλια μας. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα χάλια της πατρίδας και στα οποία χάλια περιήγαγαν τον ελληνικό λαό, τον οποίο σήμερα ρίχνουν στα τάρταρα της ανυπαρξίας και του στερούν ακόμη και το δικαίωμα στην αναπνοή. Μοιράζουν την Ελλάδα στον έναν και στον άλλον, για να βγάλουν λεφτά, για τους δανειστές τους. Αυτές τις μέρες κάποιοι βγάλανε στη φόρα τα διάφορα έγγραφα των πρακτόρων των πρεσβειών των Αμερικανών στον κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη.
❍ ❍ ❍
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2009, Γάλλοι και Αμερικανοί ήταν σίγουροι πως όποια κυβέρνηση κι αν έβγαινε στην Ελλάδα, θα ήταν πιο συνεργάσιμη για το όνομα των Σκοπίων. Αυτά τους καίνε και έχουν το νου τους πως θα τα πραγματοποιήσουν, κατεβάζοντας τα Σκόπια στο Αιγαίο. Απ’ τα χαρτιά που άρπαζε ο χάκερ, μάθαμε πως το 2008, οι Αμερικανοί είπαν στον Καραμανλή να φωνάξει το Δ.Ν.Τ. Αυτός αρνήθηκε και αντί να μαζευτεί, υπέγραψε με την Ρωσία τον αγωγό, για τον οποίο οι Αμερικανοί λένε στα δελτία τους πως αυτό τους στενοχώρησε πολύ. Είναι κοινό μυστικό πως στην Ελλάδα δε γίνεται κανείς πρωθυπουργός αν δεν έχει την ανοχή των Η.Π.Α. Ο μεν Παπανδρέου είναι συμπατριώτης τους, διότι γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Για τον Καραμανλή όμως ο πολιορκητικός κριός ήταν η ΥΠΕΞ του. Αυτό τότε έβγαζε μάτι, τώρα επιβεβαιώθηκε με τη δημιουργία της ΔΗΣΥ και τη σύμπλευση με το Μνημόνιο που μετέβαλε τους Έλληνες σε υποχείρια των τοκογλύφων μαφιόζων. Κράτος χωρίς νόμισμα δεν είναι κράτος αυτεξούσιο. Υποθηκεύσανε την Ελλάδα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και εδαφικά. Αυτές είναι οι ρήτρες του Μνημονίου.
Βασίλης Μαρκεζίνης
Ο διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του, είπε πως δεν είναι αισιόδοξοι για την τύχη του ευρώ πανευρωπαϊκά. Για την πατρίδα μας δε, επεσήμανε ακόμη πως η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Εστιάσθηκε στο συνδυασμό της οικονομικής, διπλωματικής, πολιτικής μεταναστευτικής και γενικώς της ηθικής κρίσης. Είπε ακόμη πως η ανυπαρξία διπλωματικής και εξωτερικής πολιτικής θα χτυπήσει αργότερα, 4-5 χρόνια μετά και τότε θα είναι αργά για το Έθνος, διότι η πιθανότητα να ανακτηθούν κυριαρχικά μας δικαιώματα θα είναι ανέφικτη.
Μήπως κ. Μαρκεζίνη, η γιγαντωμένη οικονομική κρίση στοχεύει ακριβώς στα πουλημένα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Από καιρό συζητάνε για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, με τους Τουρκαλάδες και για τα μίλια και τις 131 βραχονησίδες μας τις οποίες εποφθαλμιούν οι Τούρκοι. Κι’ αντί να μας σέβονται οι γείτονες, εμείς τους τρέχουμε και τους κανακαρεύουμε. Και ο Νταβούτογλου απειλεί και προειδοποιεί την Αθήνα πως αν δεν αποδεχθεί το σύνολο των αξιώσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο θα υποστεί συνέπειες. Κι εμείς απαντάμε με υποτέλεια. Ο πολύς ΥΠΕΞ κύριος Δρούτσας ετοιμάζει νέο Ελσίνκι και ζήτησε ακόμα την διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας, για την υιοθέτηση ενός νέου οδικού χάρτη για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. Το άκρον άωτον της απεμπόλησης των εθνικών μας συμφερόντων. Άξια αναφοράς ακόμη η παρατήρηση του κ. Β. Μαρκεζίνη, για την Ντόρα. Είπε πως έπειτα από 40 χρόνια στην πολιτική δεν μπορείς να λες ότι είσαι νέος ή νέα. Ο κ. Μαρκεζίνης είναι πρόσωπο σεβαστό παντού, γνωρίζει λοιπόν τα πολιτικά τεκταινόμενα εις βάθος και τι ακριβώς κρύβεται πίσω από κάθε πολιτική κίνηση.