Έρχεται ο Ευρωπαϊκός στρατός
Πριν κάμποσο καιρό είχα γράψει για τον ευρωπαϊκό στρατό που είχαν στα σκαριά οι Γερμανοί. Τότε, στα διάφορα επεισόδια στην Αθήνα, είχα προσέξει κάποιους που προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη με περίεργο τρόπο. Έζησα δυο χρόνια στην Γερμανία και είχα πλήρη εικόνα του τρόπου συμπεριφοράς των Γερμανών αστυνομικών. Είδα λοιπόν την ίδια συμπεριφορά προς τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τα χάλια μας.
Άκουσα απ’ τον υποψήφιο βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Σταύρο Καρκαλέτση να λέει πως μετά από μακρά περίοδο νάρκης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ, αποκάλυψε πως προωθείται μια τέτοια δύναμη. Ενός στρατού, που όπως ο ίδιος επεσήμανε, θα ενισχύσει την κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπε διάφορες μεγαλοστομίες, μέχρι πως θα είναι καμπανάκι για τη Ρωσία.
Τα παραπάνω μόνο ως ανέκδοτο θα ηχούσαν για την Ελλάδα, πόσω μάλλον για την Κύπρο. Αξίζει να θυμίσουμε πως κύριο κίνητρο εισόδου μας τότε στην ΕΟΚ ήταν η συγκεκριμένη εξωτερική απειλή εκ μέρους της Τουρκίας. Το πόσο σοβαρή αποδείχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση περί “διατήρησης αρχών και αξιών” φάνηκε και φαίνεται επι μακρόν, από τα Ίμια μέχρι και την θαλάσσια εισβολή του Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Λέει ο Στ. Καρκαλέτσης, (όσο και να μας εξοργίζουν αυτά τα καμώματα και η όψιμη αναισθησία των Βρυξελλών – αντιρωσικό μένος απ’ τη μια μεριά, χαϊδέματα στην Άγκυρα απ’ την άλλη), πως το ΝΑΤΟ και η Μεγάλη Βρετανία δεν είδαν με καλό μάτι αυτά τα καμώματα της Ε.Ε. Το 2004 η Ε.Ε. προχώρησε αναθέτοντας στη στρατιωτική επιτροπή να αναπτύξει σχέδιο για μια πρώτη Μονάδα Μάχης. Τον Ιανουάριο του 2005 η πρώτη μονάδα μάχης 1.500 ανδρών, ανακηρύχθηκε έτοιμη να εκτελέσει αποστολές μικρών εκκενώσεων και το 2007 το σχέδιο χαρακτηρίσθηκε πως μπορούσε να αναλάβει και να εκτελέσει κάθε είδους επιχειρήσεις.
Αυτοί οι «βρώμικοι» άνθρωποι των Βρυξελλών, πριν ακόμα μπει η Ελλάδα στην Ε.Ε. είχαν τροποποιήσει το σχετικό άρθρο, ώστε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην έχουν θεσμική υποχρέωση στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης σε κράτος – μέλος της Ε.Ε. Οι Βρυξέλλες δηλαδή μας είπαν: καθαρίστε μόνοι σας με τους Τούρκους.
Το φθινόπωρο του 2013 διεξήχθη η διακλαδική πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 13» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής την Ελλάδα και με συμμετέχουσες χώρες τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο. Κατά περίεργο τρόπο όλες οι ασκήσεις έγιναν στο Κιλκίς. Και ερωτάται: αν αύριο ξεσηκωθούν οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου κόντρα στο Μερκελικό Ράιχ που τους ξεζουμίζει, ποιος θα τους αντιμετωπίσει; Μήπως στο πίσω μέρος των σκοτεινών εγκεφάλων των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών κρύβονται προθέσεις κατάπνιξης των αντιδράσεων των λαών της Ευρώπης αν τα πράγματα ξεφύγουν; Στο Βερολίνο η πρόταση ήδη έχει βρει θετική ανταπόκριση. Τυχαίο κι αυτό; Φαίνεται πως οι Γερμανοί, ζαλισμένοι μονοκράτορες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου» για λογαριασμό των Αμερικάνων, προσπαθούν να σύρουν ολοκληρωτικά την Ε.Ε. σε μια αντιπαράθεση με την Ρωσία. Και ενώ οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν στρατό στις χώρες τις Βαλτικής και οι Βρετανοί εξοπλίζουν την Ουκρανία με τεθωρακισμένα, οι Γερμανοί εξετάζουν τη δική τους βοήθεια προς το Κίεβο. Σε ένα τέτοιο ψυχροπολεμικό κλίμα είναι πασιφανές πως οι Δυτικοί θα χρησιμοποιήσουν (αν και όταν) αυτό που θα λέγεται «Ευρωστρατός».
Τώρα ποια οφείλει να είναι η ελληνική θέση. Σε ότι ενδιαφέρει την πλευρά μας ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσαν να καλέσουν τον Γιούνκερ και να του πουν απλά και καθαρά: «Αφού κόπτεστε για τη διατήρηση των αρχών και των αξιών της Ευρώπης, γιατί δεν βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο; Για το μαρτυρικό νησί, δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ανθρώπινα δικαιώματα; Εσείς δεν λέτε πως ο στρατός αυτός θα μπορεί να δρα με επιτυχία και αξιοπιστία εναντίων απειλών που έχουν τα 28 κράτη – μέλη; Μα αυτό φωτογραφίζει ακριβώς την κατεχόμενη Κύπρο! Εδώ που είναι η ευαισθησία σας κύριοι της Ε.Ε.;».
Εννοείται πως δεν θα άλλαζε τίποτα με τα παραπάνω, όμως θα δείχναμε πως δεν τρώμε κουτόχορτο. Για να πιέσουν τη Ρωσία έβαλαν τον πρόεδρο της Κομισιόν και «θυμήθηκε» πως χρειάζεται Ευρωστρατός προς υπεράσπιση χώρας που δεν ανήκει στην Ε.Ε. και κυβερνάται από νεοφασίστες: την Ουκρανία. Για την Κύπρο που είναι μέλος της Ε.Ε. και τελεί υπό τουρκική κατοχή και εκτουρκισμό, δεν υπάρχουν Ευρωστρατοί; Ελευθερίες; Δικαιώματα; Τα δυο μέτρα και σταθμά ας τα τονίσει εμφαντικά η Αθήνα. Σπιλώνουν ότι έχει απομείνει από το ευρωπαϊκό όραμα. Η Ελλάδα και προεκτατικά η Κύπρος «καμένες» από ένα ΝΑΤΟ πάτρωνα των τουρκικών τραμπουκισμών, έχουν όφελος από έναν Ευρωστρατό ανεξάρτητο και με ουσιαστικές αρμοδιότητες. Ο οποίος θα μένει όνειρο μακρινό όσο τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνούν κοντόφθαλμοι ηγετίσκοι μικροδιαχειριστικού τύπου, συρόμενοι πολιτικά από τους Αμερικανούς και οικονομικά απ’ το νέο Γερμανικό Ράιχ. Αυτά διάβασα στα όσα είπε ο Στ. Καρκαλέτσης.
Είχα δίκιο λοιπόν όταν έγραψα για την περίεργη συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών όταν έθεταν υπό καταστολή τις εξεγέρσεις των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος. Οι φασίστες Γερμανοί σε λίγο θα καταστέλλουν τους λαούς του Νότου, που σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν με τον Ευρωστρατό, που θα αποτελείται από εκπαιδευμένους αστυνομικούς και θα τους στέλνουν όλους αδιάβαστους στα νοσοκομεία και πολλούς απ’ τους Ευρωπαίους πολίτες του Νότου, στο θάνατο. Κι’ αυτοί θα μιλάνε για πρόγραμμα καταστολής λόγω εξέγερσης των άτυχων λαών.
ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ