Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που ο πρώην Δήμος Πεύκης άρχισε να έχει στα σχέδια του την κατασκευή της κεντρικής πλατείας της πόλης. Ένα έργο που αποτελεί όνειρο και αίτημα πολλών πολιτών, αλλά σίγουρα ανάγκη για την όμορφη γειτονιά μας.
Στο πέρασμα των ετών από τις εκάστοτε δημοτικές Αρχές έγιναν μικρά ή μεγαλύτερα βήματα για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο όταν γίνει θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πόλης. Άλλωστε όταν το θέμα έρχεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όλοι συμφωνούν ότι είναι ένα έργο απαραίτητο για την πόλη.
Κακά τα ψέματα η Πεύκη, με εξαίρεση το Δημοτικό Θέατρο που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Παύλου Καμάρα δεν έχει κανένα άλλο σημείο αναφοράς. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που με απογοήτευση σημειώνουν ότι η Πεύκη είναι από τις ελάχιστες πλέον περιοχές της Αττικής η οποία δεν έχει κεντρική πλατεία, η οποία θα αποτελέσει «πόλο έλξης» για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης σε έναν χώρο με όμορφη αισθητική.
Ο Δήμος πριν λίγα εικοσιτετράωρα χαρακτήρισε σαν ένα «βήμα πιο κοντά» στην κατασκευή της κεντρικής πλατείας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης (του 2017) με την οποία ενέκρινε την πρόταση περί χωροθέτησης υπόγειου χώρου στάθμευσης στον χαρακτηρισμένο χώρο πλατείας του Ο.Τ. 25Α της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», η διαδικασία εκπόνησης της οριστικής μελέτης τόσο της κατασκευής της πλατείας, όσο και το υπόγειου χώρου στάθμευσης( οι ενέργειες είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση).
Το θέμα όμως είναι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να «φορτσάρει» τις μηχανές του, έτσι ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλες οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι κάποια στιγμή (άγνωστο το πότε) θα αρχίσουν τα έργα.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για το πότε θα δούμε να υλοποιείται το συγκεκριμένο έργο, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι απέχουμε πολύ από τη στιγμή που θα πούμε «πάμε πλατεία;»…