To Museum Café – Restaurant είναι το νέο σημείο συνάντησης στα βόρεια προάστια. Λειτουργεί κάθε μέρα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, με value for money επιλογές για γεύμα ή δείπνο, με πρωτότυπες προτάσεις για brunch και φυσικά, για ροφήματα από ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα παγωτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και τις καλύτερες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα και οινοπνευματώδη. Δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εστίασης, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, τον Κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (είσοδος από Λεβίδου 13) και ο οποίος αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς, ηρεμίας και ευεξίας από την οποία δεν απουσιάζει το υδάτινο στοιχείο: Μία λίμνη με νούφαρα περιστοιχίζεται από αιωνόβια δέντρα, από καστανιές και πλατάνια, μέχρι κέδρους, αμυγδαλιές και ελιές, αλλά και δεκάδες είδη θάμνων και αρωματικών βοτάνων, με το δεντρολίβανο, τη λεβάντα και το θυμάρι να απελευθερώνουν μια υπέροχη αύρα στην ατμόσφαιρα.
Η λειτουργία και η συνολική διαχείριση του Museum Café – Restaurant -όπως και όλων των εσωτερικών χώρων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (για κοινωνικές εκδηλώσεις)- ανήκει στο «Δειπνοσοφιστήριον Catering» (http://www.dipnosofistirion.gr/), την καταξιωμένη εταιρεία τροφοδοσίας που κάνει τη διαφορά σε έναν κλάδο όπου όλα μοιάζουν ίδια εδώ και δύο δεκαετίες περίπου.
Ο executive σεφ του Δειπνοσοφιστήριον Catering, Ζαν Λουί Καψαλάς και η έμπειρη ομάδα του αναδεικνύουν τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα και την εμπλουτίζουν με παριζιάνικες πινελιές. To Museum Café λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. – 12 μ.μ. και Σαββατοκύριακα.
Δειπνοσοφιστήριον: παράδοση στην ποιότητα
Η ιστορία του«Δειπνοσοφιστήριον Catering» ξεκινάει το 1996 όταν τρεις ξεχωριστοί και αυτοδημιούργητοι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν ισότιμα για να πραγματώσουν το επιχειρηματικό τους όραμα. Ο Τάκης Χριστοφιλέας, ο μικρότερος αδελφός του Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο ξάδερφος Διομήδης Καψάλης, εκτός από συγγενικούς δεσμούς συνδέονται με τα ίδια ιδανικά και ενστερνίζονται διατροφικές αρχές και γαστρονομικές αξίες. Οι επισιτιστικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Κηφισιά, καταλαμβάνουν 1200 τετραγωνικά μέτρα και ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία από άκρη σε άκρη της επιχείρησης. Ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος και πληροί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και εργαζομένων, βάσει των διεθνών προτύπων, και συγκεκριμένα του προτύπου EN ISO 22000:2005. Έτσι η ποιότητα των προσφερομένων αγαθών διασφαλίζεται στο έπακρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει πιστοποίηση στη «χρυσή κατηγορία» βιολογικής κουζίνας (Bio Kοuzina Gold), σύμφωνα με το πρότυπο Bio Kouzina του BΙΟ Hellas, του αναγνωρισμένου φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.