Ενενήντα ένα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 13 Μαΐου από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος με το Νόμο 4661 «περί διοργανώσεως Πυροσβεστικού Σώματος» επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου.
Με την αφορμή αυτή την επέτειο και λίγες ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κηφισιά.
Εκεί, είχε συνάντηση με τον διοικητή Πέτρο Σπύρου και τον υποδιοικητή Δημήτριο Καλιανιώτη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής. Ο Π. Σπύρου τόνισε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων πυροσβεστών, αξιωματικών και υπαξιωματικών που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γ. Κουμουτσάκος είχε την τιμή και τη χαρά να απευθυνθεί στους πρωτοετείς Δόκιμους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στους οποίους μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου. Με την αγωνία του, το φόβο αλλά και την ελπίδα και τη χαρά του. Αυτό διότι στην αγωνία και στο φόβο ο πολίτης προσβλέπει σε εσάς και όταν συμβάλλετε στη διάσωση ότι πολυτιμότερου έχει, της ζωή, της οικογένειας και της περιουσίας του, βλέπουν σε εσάς την ελπίδα και τη δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα. Ακριβώς επειδή παράγετε ένα τόσο σημαντικό έργο, η πολιτεία έχει υποχρέωση να σας στηρίξει».
Διαβάστε: Ερώτηση Κουμουτσάκου στη Βουλή για την διευθέτηση του Ποδονίφτη