Τη νίκη της αγωνιστικής στην Α2 μπάσκετ σημείωσε ο Πανερυθραϊκός επί της Κύμης με 83-78 στην παράταση(κ.α 71-71). Η ομάδα του κόουτς Χουχούλη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Κύμης στο φετινό πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο δευτερόλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Νέας Ερυθραίας μπροστά στο σκορ με 41-40.
Στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους παίκτες του Πανερυθραϊκού. Έτρεξαν ένα μικρό σερί και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 51-56. Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Η «αντεπίθεση» ξεκίνησε από την άμυνα, ενώ επιθετικά οι Μπάρδος, Γιαουρτόγλου και Πρίτσος έδιναν σημαντικές λύσεις. Το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικό και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.Εκεί οι γηπεδούχοι είχαν «καθαρό μυαλό» και κατάφεραν να φτάσουν στη σημαντική νίκη απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο.
Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπάρδας ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με τρία τρίποντα. Για τους φιλοξενούμενους εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Τουντζιράκης ο οποίος σημείωσε 32 πόντους.
Ο Πανερυθραϊκός με 9 αγώνες βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με το Πευκοχώρι, το οποίο βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Οι πόντοι:
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 21-17, 10-16, 20-15, 83-78.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Βέλιος 2, Μπάρδας 18 (3), Καλλανιώτης 9 (1), Πρίτσος 14 (2), Γεωργοπαπαδάκος 12 (1, 7ασ, 3 κλ), Προδρόμου 4 (1), Γιαουρτόγλου 13 (2, 3 ασ), Σολωμός 9, Αντωνίου, Γκαϊντάσοφ 2, Γεωργακόπουλος, Σοφρωνάς.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 32, Μιλόσεβιτς 16, Κακιούζης, Παπαντωνίου, Καρινιάουσκας 8 (1), Κατράνας 6 (2), Ψαθάς 8 (2), Γκιζογιάννης 2, Αράπης 1, Σκουλούδης