Πολιτική εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, με την παρουσία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος. Η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ είχε ακριβές θέμα «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη».
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ξεκινήσει δυναμικά η πολιτική και προγραμματική εξόρμηση του κόμματος με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και την κυβέρνηση της Αριστεράς. Σύμφωνα και με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει στην πράξη μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία, μια άλλη πολιτική λειτουργία που βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο, ώστε το πρόγραμμα να δοκιμάζεται μέσα στις πραγματικές συνθήκες της κοινωνίας και να συνδέεται με τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.
Οι παρεμβάσεις του δίνουν τον λόγο στους πολίτες, μέσα από διαβούλευση με τοπικούς φορείς, ενώσεις πολιτών, δημοτικές αρχές και δημοτικές κινήσεις και άλλες πολιτικές δυνάμεις, με πολιτική εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, με ανοιχτές εκδηλώσεις και συνελεύσεις, όπου οι συλλογικές διαδικασίες αποκτούν πραγματικό νόημα. Η κοινωνική δράση του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται έτσι από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος για την οργάνωση της ζωής μας αλλιώς: για υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανάκτηση της εργασίας, ενδυνάμωση των συμμετοχικών θεσμών και των συλλογικών διαδικασιών και συλλογικοτήτων.
Ιδιαίτερα για τα χαρακτηριστικά της Βόρειας Αθήνας και την ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, καθώς και σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας διευρυμένων λαϊκών στρωμάτων που δημιουργούν μια εκρηκτική απαίτηση για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, υπογραμμίζεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ακριβώς οι προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης που δίνουν απάντηση στα προβλήματα που πλήττουν όλους μας και προσκαλούν σε συμπόρευση και δημιουργική αγωνιστική συνάντηση με πολίτες που αντιστέκονται ενεργά στις μνημονιακές πολιτικές.