Πλημμύρισε η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στην εκδήλωση βράβευσης των εκπαιδευτικών που έχουν επιμορφωθεί στο Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΝΟΗ και εφαρμόζουν προγράμματα στα σχολεία, από το 2003 έως σήμερα.
Σε εποχές όπου οι αξίες και τα νοήματα χάνονται, η ΠΡΟΝΟΗ επιθυμεί να αναγνωρίσει την αξία της προσφοράς των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια τους να στηρίξουν και να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικότερα τους μαθητές τους. Οι εκπαιδευτικοί δίνουν από τον ελεύθερο χρόνο τους για τα προγράμματα αυτά, με προτεραιότητα τις ανάγκες της παιδικής ψυχής, για την ανάπτυξη και υποστήριξή της.
Ήταν μία πολύ συγκινητική βραδιά, καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές είπαν ένα δυνατό «Όχι» στις εξαρτήσεις και ένα «Ναι» στην επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση και στην έκφραση των συναισθημάτων. Στην εκδήλωση παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή των προγραμμάτων και την εκπληκτική επίδραση που είχε στα παιδιά. Πρώτα η κ. Δέσποινα Ρεπανέλλη, εκπαιδευτικός του 6ου Δημοτικού Κηφισιάς, ενώ οι μαθητές της συγκίνησαν με τα δρώμενά τους από τα «Παιχνίδια Παιδιών» με την έκφραση των συναισθημάτων τους.
Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η εκπαιδευτικός κ Φρόσω Σκιαδά, με τους μαθητές της από το 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, καταχειροκροτήθηκαν, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από το «Ξέρω τι Ζητάω» και διασκευάζοντας ένα τραγούδι για την πρόληψη του καπνίσματος. Επίσης, μίλησαν για την εμπειρία τους από την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία, η Κατερίνα Ρουμπή, από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, ο Φώτης Γρηγορόπουλος, από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η Ειρήνη Δούμα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελλισίων και η Λίτσα Λαζαρίδη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.
Τέλος, έγινε απονομή επαίνων στους εκπαιδευτικούς από την πρόεδρο της ΠΡΟΝΟΗ, Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα. Εκτός της προέδρου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ενώ παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΡΟΝΟΗ, Περικλής Καραγιαννάκης, Αγγελική Βαλασοπούλου, Μαίρη Βενιζέλου, Γεώργιος Σκορδίλης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Κουρμαδιάς, η δημοτική σύμβουλος Λίλα Παπαδημητρίου και ο υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, Παντελής Ξενίας.