Με σύνθημα «Ζήσε μοναδικά! Ζήσε Προσκοπικά», περισσότερα από 200 παιδιά της πόλης ξέφυγαν για λίγες ώρες από την καθημερινότητα και συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο 15 Οκτωβρίου σε δραστηριότητες που διοργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Νέας Ερυθραίας.
Η πλατεία 28ης Οκτωβρίου μετετράπη σε ένα τεράστιο πάρκο παιχνιδιών όπου τα παιδιά οργανωμένα και υπό τις οδηγίες των ενήλικων στελεχών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας, γνώρισαν τον κόσμο της αναρρίχησης, έκαναν flying fox, τοξοβολία, καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια.
Παράλληλα στο χώρο είχε στηθεί ραδιοερασιτεχνικός σταθμός όπου με τη βοήθεια έμπειρου ραδιοερασιτέχνη δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να επικοινωνήσουν -στα βραχέα κύματα- με προσκόπους από την Κύπρο, τα Χανιά, την Κοζάνη, την Καβάλα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσκοπικής συνάντησης στους αιθέρες και το διαδίκτυο.
Εκτός από τα πολλά παιχνίδια τα παιδιά κατάφεραν να «πρασινίσουν» το δέντρο των ευχών, ζητώντας τα απλά και αυτονόητα για τους ενήλικες αλλά σημαντικά για εκείνα: Χαμόγελο, Αγάπη, Ειρήνη.
Για όσους θέλουν να ζήσουν το προσκοπικό παιχνίδι, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας βρίσκεται στην οδό Περγάμου & Τατοΐου, τηλ.: 2108074456 ή στο mail 1ospne@gmail.com.