Πείτε μου την αλήθεια: είμαι εγώ ο «περίεργος» ή όλοι οι υπόλοιποι, που θεωρούν ως κάτι το φυσιολογικό, να επιβάλλονται «κυρώσεις» σε μια χώρα όπως η Ρωσία; Όλοι εσείς δεν ανησυχείτε, δεν ξεσηκώνεστε, δεν ενοχλείστε καν;
Ποιοι είναι αυτοί που επιβάλλουν αυτές τις «κυρώσεις»; Είναι μήπως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ή έστω το Συμβούλιο Ασφαλείας (το οποίου η Ρωσία αποτελεί μόνιμο μέλος!); Είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνάντησης κορυφής, που αποτελείται από κράτη όλων των ηπείρων;
Όχι. Είναι οι αποφάσεις των δύο πυλώνων του δυτικού ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ και ΕΕ, δηλαδή όλων των κρατών που αποτέλεσαν την αιχμή της αποικιοκρατίας, που λήστεψαν τον πλούτο ολόκληρων ηπείρων, που έσυραν τους κατοίκους τους στις πλούσιες δυτικές μητροπόλεις ως σκλάβους, αλλάζοντας ακόμη και τη δημογραφική εικόνα των ίδιων των χωρών τους!!! Στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ολλανδία, αλλά και στις περισσότερες λατινοαμερικανικές χώρες, ο μαύρος πληθυσμός δεν είναι ιθαγενής, αλλά κληρονομιά των εισαγόμενων σκλάβων!!!
Πότε τελειώνει το αστείο;
Μια χώρα όπως η Ελλάδα υποχρεούται πλέον να τηρήσει τις αποφάσεις για «κυρώσεις», μόλις αυτές αποφασιστούν στις Βρυξέλες! Μας στέρησαν το φτηνό ιρανικό πετρέλαιο, τώρα θα μας στερήσουν τις εξαγωγές φρούτων στη Ρωσία και το κύμα Ρώσων τουριστών, που τόσο έχουμε ανάγκη! Το άρθρο 458 Α του ελληνικού ποινικού κώδικα προβλέπει ότι:
«Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών, οντοτήτων, οργανισμών, ή φυσικών προσώπων, με αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή»!!!
Τα «κριτήρια» επιβολής «κυρώσεων» από τους δυτικούς σφαγείς λαών είναι γνωστά. Καταδίκασαν μέσα σε μία δεκαετία πολλούς λαούς, διέλυσαν χώρες, κατέστρεψαν υποδομές και πολιτιστικούς θησαυρούς, επειδή «έτσι τους αρέσει»!
Το αντιρωσικό αμόκ της Δύσης ξεπέρασε ακόμη και τις χειρότερες εποχές του αντισοβιετισμού. Ο δήμαρχος μεγάλης ολλανδικής πόλης ζήτησε… την απέλαση της κόρης του Βλαντιμίρ Πούτιν, που ζει εκεί με τον Ολλανδό σύντροφό της, ενώ μπροστά στο σπίτι της οργανώθηκε… διαδήλωση! Ο λόγος: η (υποτιθέμενη) ευθύνη της Ρωσίας για την πτώση του Μαλαισιανού αεροσκάφους, η οποία δεν αποδείχτηκε ποτέ, ενώ τα ευρήματα των ειδικών από το «μαύρο κουτί» παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, όπως και η «εξαφάνιση» του πρώτου αεροσκάφους, δίπλα στη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση του κόσμου!
Τα όρια της θρασύτητας έχουν ξεπεραστεί από καιρό. Το μέγα ερώτημα είναι: ποιές είναι οι «κοινές αξίες» που μας συνδέουν με λαούς και καθεστώτα, τα οποία σπέρνουν επί αιώνες την καταστροφή;
Χρήστος Φωτιάδης