Την βαρύτητα που δίνει ο Δήμος στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές επιβεβαιώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, κατά την επίβλεψη των εργασιών στο Κλειστό γήπεδο Πεύκης.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανάπλαση του Κλειστού γηπέδου Πεύκης, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί με τη νέα του μορφή στο τέλος του Σεπτέμβρη.
Ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας Έργα ΠΕΣΣΟΣ ΑΤΕ να εργάζονται πυρετωδώς σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε το έργο να παραδοθεί μέσα στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, έτοιμο προς χρήση από τους συλλόγους του Δήμου.
Αναλυτικότερα, η σχετική σύμβαση του έργου «Βελτίωση υποδομών στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης», προϋπολογισμού 335 χιλ. ευρώ, υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο 2016, τον Δεκέμβριο 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση των νέων πλαστικών καθισμάτων (κερκίδες), ενώ μέχρι τις 15 Μαΐου 2017, οπότε και βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία το γήπεδο, δεν πραγματοποιήθηκε καμία άλλη εργασία προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των ομάδων και γενικά η χρήση του Κλειστού Γηπέδου από το κοινό.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, το έργο παραδίδεται προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί σε αυτό εργασίες βελτίωσης των υποδομών του όπως η αποξήλωση του υφιστάμενου ξύλινου δαπέδου και η τοποθέτηση νέου ξύλινου δρύινου δαπέδου αγωνιστικών χώρων που ήδη ολοκληρώθηκε επιτυχώς, γραμμογράφηση αγωνιστικού χώρου του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, αντικατάσταση ξύλινων και μεταλλικών θυρών, πλακόστρωση στον περιβάλλοντα χώρο κ.ά.
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ βρέθηκε στον χώρο του Κλειστού γηπέδου Πεύκης και συνάντησε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, ο οποίος επιβλέπει ανά τακτά διαστήματα το έργο, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και ανυπόμονος να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες.
Οι εργασίες στο Κλειστό Γήπεδο Πεύκης
«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, καθώς το έτος κατασκευής του χρονολογείται περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Φωκιανού. Εμείς το παραλάβαμε, προχωρήσαμε με διορθώσεις σε διάφορα θέματα που είχαν προκύψει προβλήματα και, όπως και όλα τα άλλα τα έργα, τα παρακολουθούμε από κοντά και προσπαθούμε, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, να είμαστε παρόντες», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης και εξηγεί τις λεπτομέρειες των εργασιών.
«Αυτό το έργο, αφορά αρχικά στην πλήρη ανακατασκευή του ξύλινου δαπέδου (παρκέ) που ήταν σε άσχημη κατάσταση από την επί σειρά ετών αγωνιστική και προπονητική χρήση των ομάδων της Πεύκης και τελευταία και της Λυκόβρυσης.
Έγινε η απαιτούμενη γραμμογράφηση και, μάλιστα, όπως ζήτησαν οι ομάδες, έγινε ειδική γραμμογράφηση και για τις ανάγκες του μπάσκετ και του βόλεϊ, με διαφορετικά χρώματα έτσι ώστε να ξεχωρίζει το άθλημα. Επιπλέον, αλλάξαμε τα καθίσματα στις κερκίδες, αλλάξαμε όλα τα πλαϊνά πολυκαρμπονιζέ τζάμια, που από την πολυκαιρία είχαν φθορές και ακολουθούν αντικαταστάσεις στις πόρτες σε αποδυτήρια, τουαλέτες, όπου χρειάζεται. Επίσης, βαψίματα και μικρότερες μικροεπισκευές στους χώρους αποδυτηρίων και σε άλλα γραφεία ή άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους συλλόγους. Αυτές είναι οι εσωτερικές αλλαγές και η επισκευή του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου που πιστεύω πως μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχει και επίσημα παραδοθεί στο Δήμο, έτσι ώστε κι εμείς να το διαθέσουμε στις ομάδες», συμπληρώνει.
Επιπλέον χρηματοδότηση από το Δήμο
Παρά το γεγονός ότι το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, ο Δήμος δεν έμεινε αμέτοχος, αλλά θέλησε να ενισχύσει τις βελτιωτικές εργασίες με ίδιους πόρους.
«Προβλέψαμε επιπλέον χρηματοδότηση από τον Δήμο, που ήδη έχει περάσει με τροποποίηση του προϋπολογισμού μας, να αντικατασταθούν και άλλα ζητήματα που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη, όπως είναι ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα που είναι χρήσιμα για τους αγώνες των αθλημάτων, κυρίως του μπάσκετ που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης.
Η συχνή του παρουσία στο χώρο είναι δηλωτική της σημασίας που δίνει η Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο, όπως εξηγεί, αυτή είναι πάγια θέση σε οποιοδήποτε έργο αφορά και τις δυο δημοτικές Κοινότητες, με στόχο την παράδοση στους δημότες άρτιων υποδομών για άθληση και ψυχαγωγία.
Οι ανάγκες δε σταματούν στην ολοκλήρωση του Κλειστού γηπέδου της Πεύκης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, όπως το κολυμβητήριο της Πεύκης, το οποίο στο τέλος Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο κλείνει προκειμένου να γίνει η συντήρηση των δεξαμενών και επισκευή τυχόν φθορών ή άλλων προβλημάτων.
Ανάπλαση των αθλητικών υποδομών του Δήμου
Τα έργα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος συνεχίζονται με την ολοκλήρωση και άλλων σημαντικών εργασιών ανάπλασης σε βασικές δομές αθλητισμού της πόλης, σε συνέχεια ενός συλλογικού προγραμματισμού δράσεων.
«Ξεκινήσαμε με τη Λυκόβρυση, όπου έγινε η ανακατασκευή του ανοικτού χώρου καλαθοσφαίρισης δίπλα από το Δημοτικό κτίριο. Ένας ανοικτός χώρος όπου έγινε πλήρης ανακατασκευή, αλλάξαμε το δάπεδο, βάλαμε καθίσματα, έγινε και εκεί μια μεγάλη συντήρηση. Ακολούθησε ο χώρος του Κλειστού γηπέδου Πεύκης και, στη συνέχεια, έγινε η δημοπράτηση του έργου για το στάδιο της Πεύκης, που αφορά στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και τμήματα από το ταρτάν. Και εκεί θα παρέμβει ο Δήμος να συμπληρώσει οικονομικά, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Και αυτό είναι ένα έργο πάνω από 500.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, αλλά και δημοπρατεί. Τώρα είμαστε στη φάση που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις κατά του προσωρινού αναδόχου. Οπότε είμαστε στην τελική ευθεία, καθώς υπάρχει πια ο οριστικός ανάδοχος και πάει η προγραμματική σύμβαση προς έλεγχο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι ο απαιτούμενος έλεγχος που πρέπει να γίνει, λόγο του ύψους της σύμβασης. Μόλις επιστρέψει από εκεί μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ελπίζω σύντομα να γίνει και αυτό, χρονικά, ωστόσο, δε μπορώ να το προσδιορίσω διότι δεν εξαρτάται από εμάς», εξηγεί ο κ. Μαυρίδης.
Βαρύτητα στον αθλητισμό
Σε μια περίοδο κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, μια διέξοδος είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός και για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, είναι σημαντικό για ένα Δήμο να υπάρχουν υποδομές.
«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλους χώρους αναψυχής, όπως είναι οι παιδικές χαρές. Έχουμε κάνει ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών με ελάχιστα χρήματα, παρά το ότι έχουμε κακό προηγούμενο από άλλες εποχές που υπήρχε μεγάλη σπατάληση δημοσίου χρήματος. Κάναμε ανακατασκευή 17 παιδικών χαρών και στις δύο κοινότητες και, μέσα στο καλοκαίρι, θα παραδώσουμε και τις υπόλοιπες τέσσερις, δύο στην Λυκόβρυση και δύο στην Πεύκη, πλήρεις, με πιστοποιημένα όργανα και στα νέα πρότυπα, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία.
Άρα κλείνουμε αυτό που ξεκινήσαμε εμείς στα 2,5 χρόνια, για να το έχουν οι γονείς και τα παιδιά, να χαίρονται έναν όμορφο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη για το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση. Έχουμε δεσμεύσει 500.000 ευρώ μέσα από τον δημοτικό μας προϋπολογισμό, μέσα από χρήματα που ανήκουν ουσιαστικά και οφείλουν να τα ανταποδώσουμε μόνο στην Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ένα ειδικό τέλος που είχε επιβληθεί για το έργο του Ο.Τ. 9, για το οποίο όμως ανέλαβε την οικονομική υποχρέωση εξολοκλήρου η Περιφέρεια. Είναι μεγάλη επιτυχία για τη σημερινή δημοτική αρχή και ευχαριστούμε πάλι την Περιφέρεια γιατί με την ανάληψη αυτής της οικονομικής υποχρέωσης, ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί αυτό το ποσό.
Μότο
Αυτά τα χρήματα από τον «κουμπαρά» που έχουν μαζευτεί από το ειδικό τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι και ηθικά, έντιμα, να τα επιστρέψουμε στην Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης με την κατασκευή του Κλειστού γηπέδου Καλαθοσφαίρισης.
Ήδη είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια, ώστε να ενταχθεί ως έργο υλοποίησης από την Περιφέρεια. Επιπλέον, έχουμε διαδημοτική συνεργασία με τη Μεταμόρφωση για την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή ενός πολυχώρου, αθλητικού κέντρου που θα διαθέτει γήπεδα 5×5, ποδοσφαίρου, μίνι ποδοσφαίρου, μπιτς βόλεϊ, βόλεϊ, τένις κλπ. Όλα αυτά, σύντομα θα παραδοθούν. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι να βρεθεί ο τρόπος να το διαχειριστούμε από κοινού, καθώς δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα καινούριο Νομικό Πρόσωπο, ώστε να γίνει ένας φορέας διαχείρισης και παρακολούθησης των έργων. Ευχαριστώ τον συνάδελφο κ. Καρπέτα, γιατί έχουμε μια πολύ καλή και άριστη συνεργασία και μαζί θα δούμε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ μας, διαχείρισης όλου αυτού του αθλητικού χώρου.
Έτσι, κλείνουμε τους αθλητικούς χώρους και πάντα παρεμβαίνουμε σε μεγάλα έργα και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή, όπως κάναμε στα σχολεία και τις παιδικές χαρές. Είμαστε επίσης στη διαδικασία να αντικαταστήσουμε στον αθλητικό χώρο «Χρήστος Μωραϊτης» που φιλοξενεί την ομάδα Αστέρας (τραμπολίνο και γυμναστική). Θα αντικαταστήσουμε το πλαστικό πανί της οροφής που και αυτό επίσης χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια. Παρεμβαίνουμε με όλες μα τι δυνάμεις οικονομικές, αλλά και ουσιαστικές σε όλους τους αθλητικούς χώρους».
Άρτιες υποδομές σημαίνει δυνατότητα για ανάδειξη αθλητών που για την τοπική κοινωνία είναι κάτι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό και η προσοχή του Δήμου παραμένει υψηλά, προκειμένου να παραδοθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
«Ήδη είμαστε σε πολύ καλό αθλητικό επίπεδο. Όλοι θέλουμε κάτι παραπάνω, όμως, υπάρχουν πάρα πολλές διακρίσεις αθλητών από τους τοπικούς συλλόγους που έχουν διακριθεί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε πανελλήνιο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα είτε ατομικά είτε σε ομαδικό άθλημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ξεκινήσαμε να κινούμεθα και, ιδιαίτερα με την προσοχή μας με την ανακατασκευή των αθλητικών χώρων, είτε αφορά το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ είτε το Δήμο που έχει την τελική ευθύνη, την εποπτεία και τη χρηματοδότηση, είμαστε στη φάση που ουσιαστικά παρεμβαίνουμε στους αθλητικούς χώρους. Σύντομα, θα ξεκινήσουμε μια ουσιαστική ανακατασκευή και στους πολιτιστικούς χώρους, όπου χρειάζεται».
«Με προσοχή και σεβασμό»
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος εφιστά την προσοχή σε όλους, συλλόγους και δημότες, να συμπεριφερθούν στους συγκεκριμένους χώρους με την δέουσα προσοχή και να τους φροντίσουν, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό λειτουργικό επίπεδο.
«Όταν ολοκληρώσουμε, θα συνεννοηθούμε με τις ομάδες να κάνουμε κάποια γιορτή. Αυτός ο χώρος ανήκει στους συνδημότες μας και τις ομάδες που τους παραχωρείται δωρεάν και γι’ αυτό θέλω να πω ότι θα πρέπει αυτόν τον χώρο να τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Υπάρχει μια μεγάλη ανακατασκευή, με μεγάλο κόστος, που είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να το σεβαστούμε, είτε εμείς ως Δήμος, είτε οι ομάδες που φιλοξενούνται. Θα πρέπει να μην δημιουργηθούν προβλήματα, φθορές και καταστροφές, εκτός φυσικά, από αυτές που δημιουργούνται φυσιολογικά από την χρήση», καταλήγει ο κ Μαυρίδης.
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ στο Κλειστό Γήπεδο Πεύκης
Την βαρύτητα που δίνει ο Δήμος στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές επιβεβαιώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, κατά την επίβλεψη των εργασιών στο Κλειστό γήπεδο Πεύκης.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανάπλαση του Κλειστού γηπέδου Πεύκης, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί με τη νέα του μορφή στο τέλος του Σεπτέμβρη.
Ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας Έργα ΠΕΣΣΟΣ ΑΤΕ να εργάζονται πυρετωδώς σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε το έργο να παραδοθεί μέσα στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, έτοιμο προς χρήση από τους συλλόγους του Δήμου.
Αναλυτικότερα, η σχετική σύμβαση του έργου «Βελτίωση υποδομών στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης», προϋπολογισμού 335 χιλ. ευρώ, υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο 2016, τον Δεκέμβριο 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση των νέων πλαστικών καθισμάτων (κερκίδες), ενώ μέχρι τις 15 Μαΐου 2017, οπότε και βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία το γήπεδο, δεν πραγματοποιήθηκε καμία άλλη εργασία προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των ομάδων και γενικά η χρήση του Κλειστού Γηπέδου από το κοινό.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, το έργο παραδίδεται προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί σε αυτό εργασίες βελτίωσης των υποδομών του όπως η αποξήλωση του υφιστάμενου ξύλινου δαπέδου και η τοποθέτηση νέου ξύλινου δρύινου δαπέδου αγωνιστικών χώρων που ήδη ολοκληρώθηκε επιτυχώς, γραμμογράφηση αγωνιστικού χώρου του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, αντικατάσταση ξύλινων και μεταλλικών θυρών, πλακόστρωση στον περιβάλλοντα χώρο κ.ά.
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ βρέθηκε στον χώρο του Κλειστού γηπέδου Πεύκης και συνάντησε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, ο οποίος επιβλέπει ανά τακτά διαστήματα το έργο, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και ανυπόμονος να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες.
Οι εργασίες στο Κλειστό Γήπεδο Πεύκης
«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, καθώς το έτος κατασκευής του χρονολογείται περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Φωκιανού. Εμείς το παραλάβαμε, προχωρήσαμε με διορθώσεις σε διάφορα θέματα που είχαν προκύψει προβλήματα και, όπως και όλα τα άλλα τα έργα, τα παρακολουθούμε από κοντά και προσπαθούμε, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, να είμαστε παρόντες», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης και εξηγεί τις λεπτομέρειες των εργασιών.
«Αυτό το έργο, αφορά αρχικά στην πλήρη ανακατασκευή του ξύλινου δαπέδου (παρκέ) που ήταν σε άσχημη κατάσταση από την επί σειρά ετών αγωνιστική και προπονητική χρήση των ομάδων της Πεύκης και τελευταία και της Λυκόβρυσης.
Έγινε η απαιτούμενη γραμμογράφηση και, μάλιστα, όπως ζήτησαν οι ομάδες, έγινε ειδική γραμμογράφηση και για τις ανάγκες του μπάσκετ και του βόλεϊ, με διαφορετικά χρώματα έτσι ώστε να ξεχωρίζει το άθλημα. Επιπλέον, αλλάξαμε τα καθίσματα στις κερκίδες, αλλάξαμε όλα τα πλαϊνά πολυκαρμπονιζέ τζάμια, που από την πολυκαιρία είχαν φθορές και ακολουθούν αντικαταστάσεις στις πόρτες σε αποδυτήρια, τουαλέτες, όπου χρειάζεται. Επίσης, βαψίματα και μικρότερες μικροεπισκευές στους χώρους αποδυτηρίων και σε άλλα γραφεία ή άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους συλλόγους. Αυτές είναι οι εσωτερικές αλλαγές και η επισκευή του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου που πιστεύω πως μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχει και επίσημα παραδοθεί στο Δήμο, έτσι ώστε κι εμείς να το διαθέσουμε στις ομάδες», συμπληρώνει.
Επιπλέον χρηματοδότηση από το Δήμο
Παρά το γεγονός ότι το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, ο Δήμος δεν έμεινε αμέτοχος, αλλά θέλησε να ενισχύσει τις βελτιωτικές εργασίες με ίδιους πόρους.
«Προβλέψαμε επιπλέον χρηματοδότηση από τον Δήμο, που ήδη έχει περάσει με τροποποίηση του προϋπολογισμού μας, να αντικατασταθούν και άλλα ζητήματα που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη, όπως είναι ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα που είναι χρήσιμα για τους αγώνες των αθλημάτων, κυρίως του μπάσκετ που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης.
Η συχνή του παρουσία στο χώρο είναι δηλωτική της σημασίας που δίνει η Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο, όπως εξηγεί, αυτή είναι πάγια θέση σε οποιοδήποτε έργο αφορά και τις δυο δημοτικές Κοινότητες, με στόχο την παράδοση στους δημότες άρτιων υποδομών για άθληση και ψυχαγωγία.
Οι ανάγκες δε σταματούν στην ολοκλήρωση του Κλειστού γηπέδου της Πεύκης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, όπως το κολυμβητήριο της Πεύκης, το οποίο στο τέλος Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο κλείνει προκειμένου να γίνει η συντήρηση των δεξαμενών και επισκευή τυχόν φθορών ή άλλων προβλημάτων.
Ανάπλαση των αθλητικών υποδομών του Δήμου
Τα έργα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος συνεχίζονται με την ολοκλήρωση και άλλων σημαντικών εργασιών ανάπλασης σε βασικές δομές αθλητισμού της πόλης, σε συνέχεια ενός συλλογικού προγραμματισμού δράσεων.
«Ξεκινήσαμε με τη Λυκόβρυση, όπου έγινε η ανακατασκευή του ανοικτού χώρου καλαθοσφαίρισης δίπλα από το Δημοτικό κτίριο. Ένας ανοικτός χώρος όπου έγινε πλήρης ανακατασκευή, αλλάξαμε το δάπεδο, βάλαμε καθίσματα, έγινε και εκεί μια μεγάλη συντήρηση. Ακολούθησε ο χώρος του Κλειστού γηπέδου Πεύκης και, στη συνέχεια, έγινε η δημοπράτηση του έργου για το στάδιο της Πεύκης, που αφορά στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και τμήματα από το ταρτάν. Και εκεί θα παρέμβει ο Δήμος να συμπληρώσει οικονομικά, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Και αυτό είναι ένα έργο πάνω από 500.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, αλλά και δημοπρατεί. Τώρα είμαστε στη φάση που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις κατά του προσωρινού αναδόχου. Οπότε είμαστε στην τελική ευθεία, καθώς υπάρχει πια ο οριστικός ανάδοχος και πάει η προγραμματική σύμβαση προς έλεγχο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι ο απαιτούμενος έλεγχος που πρέπει να γίνει, λόγο του ύψους της σύμβασης. Μόλις επιστρέψει από εκεί μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ελπίζω σύντομα να γίνει και αυτό, χρονικά, ωστόσο, δε μπορώ να το προσδιορίσω διότι δεν εξαρτάται από εμάς», εξηγεί ο κ. Μαυρίδης.
Βαρύτητα στον αθλητισμό
Σε μια περίοδο κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, μια διέξοδος είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός και για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, είναι σημαντικό για ένα Δήμο να υπάρχουν υποδομές.
«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλους χώρους αναψυχής, όπως είναι οι παιδικές χαρές. Έχουμε κάνει ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών με ελάχιστα χρήματα, παρά το ότι έχουμε κακό προηγούμενο από άλλες εποχές που υπήρχε μεγάλη σπατάληση δημοσίου χρήματος. Κάναμε ανακατασκευή 17 παιδικών χαρών και στις δύο κοινότητες και, μέσα στο καλοκαίρι, θα παραδώσουμε και τις υπόλοιπες τέσσερις, δύο στην Λυκόβρυση και δύο στην Πεύκη, πλήρεις, με πιστοποιημένα όργανα και στα νέα πρότυπα, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία.
Άρα κλείνουμε αυτό που ξεκινήσαμε εμείς στα 2,5 χρόνια, για να το έχουν οι γονείς και τα παιδιά, να χαίρονται έναν όμορφο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη για το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση. Έχουμε δεσμεύσει 500.000 ευρώ μέσα από τον δημοτικό μας προϋπολογισμό, μέσα από χρήματα που ανήκουν ουσιαστικά και οφείλουν να τα ανταποδώσουμε μόνο στην Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ένα ειδικό τέλος που είχε επιβληθεί για το έργο του Ο.Τ. 9, για το οποίο όμως ανέλαβε την οικονομική υποχρέωση εξολοκλήρου η Περιφέρεια. Είναι μεγάλη επιτυχία για τη σημερινή δημοτική αρχή και ευχαριστούμε πάλι την Περιφέρεια γιατί με την ανάληψη αυτής της οικονομικής υποχρέωσης, ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί αυτό το ποσό.
Αυτά τα χρήματα από τον «κουμπαρά» που έχουν μαζευτεί από το ειδικό τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι και ηθικά, έντιμα, να τα επιστρέψουμε στην Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης με την κατασκευή του Κλειστού γηπέδου Καλαθοσφαίρισης.
αθΉδη είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια, ώστε να ενταχθεί ως έργο υλοποίησης από την Περιφέρεια. Επιπλέον, έχουμε διαδημοτική συνεργασία με τη Μεταμόρφωση για την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή ενός πολυχώρου, αθλητικού κέντρου που θα διαθέτει γήπεδα 5×5, ποδοσφαίρου, μίνι ποδοσφαίρου, μπιτς βόλεϊ, βόλεϊ, τένις κλπ. Όλα αυτά, σύντομα θα παραδοθούν. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι να βρεθεί ο τρόπος να το διαχειριστούμε από κοινού, καθώς δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα καινούριο Νομικό Πρόσωπο, ώστε να γίνει ένας φορέας διαχείρισης και παρακολούθησης των έργων. Ευχαριστώ τον συνάδελφο κ. Καρπέτα, γιατί έχουμε μια πολύ καλή και άριστη συνεργασία και μαζί θα δούμε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ μας, διαχείρισης όλου αυτού του αθλητικού χώρου.
Έτσι, κλείνουμε τους αθλητικούς χώρους και πάντα παρεμβαίνουμε σε μεγάλα έργα και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή, όπως κάναμε στα σχολεία και τις παιδικές χαρές. Είμαστε επίσης στη διαδικασία να αντικαταστήσουμε στον αθλητικό χώρο «Χρήστος Μωραϊτης» που φιλοξενεί την ομάδα Αστέρας (τραμπολίνο και γυμναστική). Θα αντικαταστήσουμε το πλαστικό πανί της οροφής που και αυτό επίσης χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια. Παρεμβαίνουμε με όλες μα τι δυνάμεις οικονομικές, αλλά και ουσιαστικές σε όλους τους αθλητικούς χώρους».
Άρτιες υποδομές σημαίνει δυνατότητα για ανάδειξη αθλητών που για την τοπική κοινωνία είναι κάτι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό και η προσοχή του Δήμου παραμένει υψηλά, προκειμένου να παραδοθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
«Ήδη είμαστε σε πολύ καλό αθλητικό επίπεδο. Όλοι θέλουμε κάτι παραπάνω, όμως, υπάρχουν πάρα πολλές διακρίσεις αθλητών από τους τοπικούς συλλόγους που έχουν διακριθεί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε πανελλήνιο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα είτε ατομικά είτε σε ομαδικό άθλημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ξεκινήσαμε να κινούμεθα και, ιδιαίτερα με την προσοχή μας με την ανακατασκευή των αθλητικών χώρων, είτε αφορά το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ είτε το Δήμο που έχει την τελική ευθύνη, την εποπτεία και τη χρηματοδότηση, είμαστε στη φάση που ουσιαστικά παρεμβαίνουμε στους αθλητικούς χώρους. Σύντομα, θα ξεκινήσουμε μια ουσιαστική ανακατασκευή και στους πολιτιστικούς χώρους, όπου χρειάζεται».
«Με προσοχή και σεβασμό»
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος εφιστά την προσοχή σε όλους, συλλόγους και δημότες, να συμπεριφερθούν στους συγκεκριμένους χώρους με την δέουσα προσοχή και να τους φροντίσουν, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό λειτουργικό επίπεδο.
«Όταν ολοκληρώσουμε, θα συνεννοηθούμε με τις ομάδες να κάνουμε κάποια γιορτή. Αυτός ο χώρος ανήκει στους συνδημότες μας και τις ομάδες που τους παραχωρείται δωρεάν και γι’ αυτό θέλω να πω ότι θα πρέπει αυτόν τον χώρο να τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Υπάρχει μια μεγάλη ανακατασκευή, με μεγάλο κόστος, που είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να το σεβαστούμε, είτε εμείς ως Δήμος, είτε οι ομάδες που φιλοξενούνται. Θα πρέπει να μην δημιουργηθούν προβλήματα, φθορές και καταστροφές, εκτός φυσικά, από αυτές που δημιουργούνται φυσιολογικά από την χρήση», καταλήγει ο κ Μαυρίδης.