Είναι, μάλιστα, ενδεικτικές οι καταγγελίες του κ. Ηλιόπουλου ακόμη και για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα ΚΑΠΗ.
Στην επιστολή του, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
Το νομικό πρόσωπο του δήμου «Παιδεία, Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» το ΚΟΙΠΑΠ, προήλθε από τη συγχώνευση των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών Πεύκης-Λυκόβρυσης, του Πολυατρείου και του Μορφωτικού Οργανισμού Πεύκης.
Αυτό λοιπόν το τόσο κρίσιμο νομικό πρόσωπο διοικείται κατά τρόπο απαράδεκτο και πρωτόγνωρο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δημοκρατικά μας ήθη. Γεγονός που είναι πολύ λυπηρό.
Κι επειδή δεν πρέπει στο δήμο μας να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση θα αναφερθώ σε δυο χαρακτηριστικά γεγονότα.
Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ του έτους 2012, το Δεκέμβριο, σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέλος της διοίκησης του ΚΑΠΗ κατήγγειλε ότι το ΚΑΠΗ λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια χωρίς κανονισμό με αποτέλεσμα να μην έχουν μοιραστεί αρμοδιότητες και μην υπάρχει κανένας υπεύθυνος για τίποτα και το ΚΑΠΗ να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλθηκε, ότι έχει να γίνει απολύμανση δυο χρόνια και το προσωπικό μαγειρεύει μαζί με τις κατσαρίδες. Αυτά κατήγγειλε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και παραιτήθηκε.
Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, που ήταν το πρώτο για το 2013, επανέφερα το θέμα που είχε καταγγελθεί και ζήτησα να ενημερωθώ γιατί καθυστερεί δυο χρόνια ο κανονισμός λειτουργείς του ΚΑΠΗ. Ο πρόεδρος κ. Νικολιδάκης μου απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο και είναι ζήτημα αν συνταχτεί κανονισμός έως το τέλος της τετραετίας.
Τα σχόλια δικά σας.
Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος και η παρέα του θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και να εξυπηρετούν τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες αδιαφορώντας για τη σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ.
Κι ερχόμαστε τώρα στην κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ. Εδώ θαυμάζουμε τις δημοκρατικές ευαισθησίες του προέδρου, ο οποίος έδωσε το λόγο στο δήμαρχο κ. Φωκιανό, και καλά έκανε, αλλά αγνόησε τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.κ. Θεοδωρακόπουλο και Ασβεστά που ήταν παρόντες. Το ανησυχητικό είναι ότι και ο δήμαρχος έμεινε απαθής και δεν πήρε την πρωτοβουλία να δώσει το λόγο για να πούνε δυο ευχές στους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης και να βάλει στη θέση του τον πρόεδρο. Γεγονός που μας κάνει να υποθέτουμε ότι ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για τη στάση του προέδρου. Να σημειωθεί ότι με όλες τις δημοτικές αρχές ο λόγος για ευχές δινόταν πάντα. Μια παράδοση ετών καταργήθηκε.
Νέα ήθη λοιπόν στο δήμο μας…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Φυσικός
Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ
Υ.Γ. Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιους τομείς. Εντελώς τυχαία κανένα από τα τέσσερα μέλη που εκπροσωπούν την αντιπολίτευση δεν κρίθηκε ικανό για να βοηθήσει κάπου.
Τόση δημοκρατία δεν έχουμε ξαναδεί!»






































































































