Σε συνέχεια σειράς επισκέψεων, o υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Είμαστε Μαρούσι» Κώστας Ρώτας βρέθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στην περιοχή Ηπειρώτικα, όπου με κατοίκους της περιοχής συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προτάσεις του συνδυασμού για το όφελος της περιοχής.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ρώτας έκανε λόγο:
-Για την προσπάθεια ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής μεταξύ των δρόμων Σισμανογλείου-Λεμονά-Ρέμα Σαπφούς – Αγ. Ειρήνης-Τυμφρηστού – Μελισσίων – Κωστή Παλαμά – Πεντέλης – Μουργκάνας – Μελισσίων – Ανατολικό Όριο Νεκροταφείου – Σισμανογλείου. Μάλιστα, τόνισε το όφελος της ευρύτερης περιοχής από την ένταξη στο σχέδιο με τη δημιουργία αθλητικών χώρων, κτιρίων εκπαίδευσης, παιδικό σταθμό, κοινοχρήστους χώρους κ.λπ., αναφέροντας και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Στοχεύει στην οριστική λύση για τις αποζημιώσεις των περιοίκων στις πλατείες των οδών Σισμανογλείου και Νουάρου. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τροποποίηση του σχεδίου και αλλαγή του χαρακτηρισμού από κοινόχρηστο χώρο σε κοινωφελή χώρο, θυμίζοντας την πρόταση που είχε κάνει το 2006 στο δημοτικό συμβούλιο η οποία είχε ψηφιστεί ομόφωνα.
-Επεσήμανε την αναγκαιότητα να σχεδιαστεί τμήμα της οδού Σισμανογλείου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
-Στόχος και η αναβάθμιση των υποδομών του δημοτικού νεκροταφείου και η γενικότερη εικόνα του.
-Γενικότερα, όπως σε όλο του Μαρούσι έτσι και στην περιοχή Ηπειρώτικα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη αναβάθμισης της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα πρέπει να εξυπηρετεί τους δημότες και τα Σαββατοκύριακα. Η αναβαθμισμένη συγκοινωνία σε συνάρτηση με τη βελτίωση των υποδομών της προσβασιμότητας (πεζοδρόμια) θα φέρει σίγουρη ανακούφιση στους κατοίκους.
Συνάντηση με κατοίκους σε Σωρό – Λάκκα Κώτου
Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Ρώτα με κατοίκους της περιοχής Σωρού – Λάκκα Κώτου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής, παρουσία και του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Θανάση Νησιώτη και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Νίκου Γκιώνη και Κώστα Κανελλάκη.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εξής:
-Στο παλιό σχέδιο πόλης στην περιοχή μεταξύ των οδών Αμαρουσίου Χαλανδρίου –Σωρού- Κηφισίας – Κ. Καραμανλή.
-Στη διάνοιξη των οδών (προέκταση πρώην Πρεμετής), Δοξάτου, Δελφών κλπ.
-Στην κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων ,
-Στην ελεγχόμενη στάθμευση παρά την οδό για τους κατοίκους της περιοχής .
-Στη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στους δρόμους Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αλαμάνας.
-Για το τμήμα του σχεδίου πόλης που είχε ενταχθεί το 1988 και κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής το 1996.
-Άμεση προτεραιότητα οι διανοίξεις των δρόμων, (Άρη Φακίνου, Ροδόπης, προέκταση Κέκροπος κλπ).
-Άμεση προτεραιότητα η κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Σωρού
-Άμεση προτεραιότητα στην διαμόρφωση παιδικής χαράς και χώρου πλατείας στο χώρο απέναντι από τον παιδικό σταθμό οδού Αμμοχώστου.
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Σωρού Αγ. Αθανασίου.
-Στην κατασκευή αγωγών όμβριων και ακαθάρτων με ολοκληρωμένες μελέτες.
Στις γενικές κατευθύνσεις αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημοτικής συγκοινωνίας με την απόκτηση νέων λεωφορείων και μάλιστα τόνισε ότι σήμερα όλη η Ευρώπη (πολλοί Δήμοι στην Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κλπ) και Δήμοι στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Τρικκαίων χρησιμοποιούν καθαρά (ηλεκτροκίνητα) αυτοκίνητα, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου αγοράζει παλαιάς τεχνολογίας μεταχειρισμένα. Επίσης, σημείωσε, ότι έως το 2025 σε πολλές πόλεις το 50% των στόλων θα έχει αντικατασταθεί με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Τέλος, παρουσίασε πρόταση για μεγάλη παρέμβαση στον δακτύλιο-κόμβο της Λ. Κηφισίας αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο διεθνές φεστιβάλ αρχιτεκτονικών σχολών τον Μάιο του 2018 στο δημαρχείο Αμαρουσίου.
Διαβάστε: Κώστας Ρώτας: «Το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρουσιώτη»