Στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του παρέδωσε το προσωρινό Δ.Σ. της ΚΑΕ Αμαρουσίου, τις λίστες παικτών που έχουν καταφτάσει στα γραφεία από ατζέντηδες, οι οποίοι τους προτείνουν στην ομάδα. Οι λίστες αυτές θα περάσουν από το μικροσκόπιο ώστε να γίνει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα και να επιλεγούν εκείνοι οι παίκτες που συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές να φορέσουν τη φανέλα του Αμαρουσίου.
Η διοίκηση της ΚΑΕ άφησε τον προπονητή να αποφασίσει εν λευκώ για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, ωστόσο συμφώνησαν σε τρεις βασικούς άξονες:
1. Ότι η ομάδα θα κινηθεί σε ρεαλιστικά για την εποχή και την συγκυρία επίπεδα.
2. Δεν θα κάνει βιαστικές κινήσεις, ανεξάρτητα αν είναι η πρώτη ομάδα που θα πρέπει και φέτος να ξεκινήσει νωρίς τα επίσημα παιχνίδια (21 Σεπτεμβρίου).
3. Στις συζητήσεις που θα κάνει η διοίκηση, δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Θα κάνει μία προσφορά που θα είναι και η τελική.
Σε πρώτη φάση, την παραμονή του Μάριου Μπατή ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν ακόμη αρχίσει να μελετάει τις λίστες παικτών που του παρέδωσε η διοίκηση. Μάλιστα τον χαρακτήρισε «απαραίτητο ως συνδετικό κρίκο της περσινής ομάδας με αυτή που θα δημιουργηθεί με βάση τα νέα δεδομένα».
Ο Μπατής πέρυσι αποδείχθηκε πολύτιμο «εργαλείο». Αφενός λόγω των πληθωρικών τεχνικών χαρακτηριστικών του και αφετέρου λόγω της σωστής νοοτροπίας που δείχνει τόσο στην προπόνηση όσο και στα παιχνίδια. Επιπλέον είναι Έλληνας και η ομάδα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει από την αρχή -όσο της το επιτρέψουν οι συνθήκες- έναν ελληνικό κορμό, από τη στιγμή που Καϊμακόγλου, Μαυροειδής και Καλάθης πήραν μεταγραφή και ο Πελεκάνος ανήκει στον Ολυμπιακό. Ήδη κλείστηκε το πρώτο ραντεβού για τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, οπότε η προσωρινή διοίκηση θα καταθέσει στον παίκτη την προσφορά για ανανέωση της συνεργασίας τους.
Από εκεί και πέρα, ο Στέλιος Ιωάννου του Ηλυσιακού και ο 18χρονος, νιγηριανής καταγωγής, Θανάσης Αντεντοκούμπο του Φιλαθλητικού, είναι δύο νέοι παίκτες οι οποίοι απασχόλησαν τους υπεύθυνους του Αμαρουσίου. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για κάτι επίσημο. Παράλληλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΚΑΕ στη νέα διοίκηση. Από τους παίκτες στους οποίους οφείλει χρήματα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης Βωβός, προς το παρόν τη διαφωνία του στον προτεινόμενο διακανονισμό έχει εκφράσει ο εκπρόσωπος του Κώστα Καϊμακόγλου.