Ο κ. Κ. Ρώτας, μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ανέπτυξε πρώτα και εν συντομία το πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο επικεντρώνεται σε δέκα άξονες επί μέρους δράσεων και ύστερα επιτέθηκε κατά της μέχρι σήμερα πολιτικής τής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι θέσεις και οι στόχοι του συνδυασμού, σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Κ. Ρώτα, επικεντρώνονται στις εξής δράσεις:
1. Την οικονομική ανάπτυξη.
2. Την εξυπηρέτηση των πολιτών.
3. Την κοινωνική συνοχή.
4. Την απασχόληση.
5. Την υγεία και την περίθαλψη.
6. Τον πολιτισμό.
7. Την παιδεία, τη νεότητα, τον αθλητισμό.
8. Τις γυναίκες.
9. Το περιβάλλον.
10. Την ασφάλεια των πολιτών.
«Όλα τα πιο πάνω τα θέτουμε στην κρίση των πολιτών με αίσθημα ευθύνης», είπε ο κ. Κ. Ρώτας και συνέχισε τονίζοντας το πρόβλημα της «υπερχρέωσης και της υποθήκευσης του Δήμου, που οφείλεται στον «αλόγιστο δανεισμό και την αλαζονεία και ανευθυνότητα με την οποία γίνεται η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου».
«Η ανοχή μας θα είναι μηδενική σε τυχόν άνομες μεθοδεύσεις», επισήμανε ο κ. Κ. Ρώτας και τόνισε ότι ο συνδυασμός του θα αντιμετωπίσει «με διαφορετική λογική από αυτή που δημιούργησε το καθεστώς Τζανίκου την τετραετία 2003–2006».
Αναφερόμενος στους συνυποψήφιους δημάρχους τους αποκάλεσε «στημένους, χειραγωγούμενους, ξενόφερτους και άσχετους με τα προβλήματα της πόλης και της κοινωνίας, με παρκαρισμένους σ’ αυτούς όλα τα στελέχη του Τζανίκου», και είπε ότι, ο απερχόμενος δήμαρχος «αφού ετράπη εις άτακτη φυγή φοβούμενος την οργή των Μαρουσιωτών, για όσα έπραξε και δεν έπραξε, αγωνίζεται για τη διατήρηση του καθεστώτος που δημιούργησε μαζί με τα πολιτικά αφεντικά του, χρησιμοποιώντας πρόθυμους και φιλικούς προς αυτόν αχυράνθρωπους κάθε απόχρωσης».
Χαρακτηρίζοντας τους συνυποψηφίους του ο κ. Κ. Ρώτας αποκάλεσε τον κ. Στ. Ραγκούση «κολλητό και οικονομικό μάγειρα του Τζανίκου και συνυπεύθυνο, μαζί με άλλους τραπεζικούς παράγοντες, για τα οικονομικά που οδήγησαν τον Δήμο στη χρεοκοπία».
Για τον κ. Π. Αλεξανδρή είπε ότι «επιλέχθηκε μέσω της διαβούλευσης, την οποία απαξίωσε το καθεστώς Τζανίκου που κατάφερε να φάει τη Σοφία Σακοράφα», ενώ τον κ. Γ. Πατούλη τον αποκάλεσε «λαγό δημοτικό σύμβουλο από την Πεύκη και γνωστό μαϊντανό επί παντός επιστητού στα πρωινάδικα της τηλεόρασης προκειμένου να τον γνωρίσουν οι Μαρουσιώτες, έναν λαγό που μοναδικός του ρόλος είναι πώς θα ανακόψει τον Ρώτα να μην κερδίσει τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κ. Ρώτας τόνισε ότι «το Μαρούσι δεν είναι μόνον η λεωφόρος Κηφισιάς και οι οικονομικοπολιτικές υπεραξίες της, αλλά είναι οι πολίτες του, οι άνθρωποί του, που ζουν και εργάζονται σ’ αυτό και αναζητούν τη χαμένη περηφάνια της πόλης τους».
Αμέσως μετά κάλεσε και παρουσίασε από την εξέδρα τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «που επελέγησαν με κριτήρια το ήθος, την επαγγελματική και κοινωνική τους καταξίωση και τη διάθεση για προσφορά στην πόλη χωρίς εξαρτήσεις, σκοπιμότητες και προσωπικά ιδιοτελή ζητούμενα».
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ