Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό και στην Ομάδα Υποστήριξης Δήμων που αποτελείται από συνεργάτες του (Μ. Ανδριανός, Γ. Πασχαλίδου, Γ. Παναγιωτοπούλου), τα εξής αιτήματα του Δήμου Αμαρουσίου:
• Την ολοκλήρωση της μετατροπής σε Προεδρικό Διάταγμα των Πολεοδομικών Μελετών που αφορούν τις περιοχές Δηλαβέρη και Ελληνική Παιδεία, έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμοσθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης στις συγκεκριμένες γειτονιές, να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι κοινόχρηστοι χώροι και κοινωφελείς δραστηριότητες μέσα από τις εισφορές σε γη, αλλά και να χρηματοδοτηθεί η αγορά κι άλλων εκτάσεων από τον Δήμο, που θα μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους με την αξιοποίηση των πόρων από τις εισφορές σε χρήμα.
• Τη χρηματοδότηση της μελέτης του νέου Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης από το «Πράσινο Ταμείο».
• Τις δυνατότητες χρηματοδότησης με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο» απαλλοτριώσεων οικοπέδων και καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες τους, που βρίσκονται σε γειτονιές οι οποίες έχουν ανάγκη από τη δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι ο Σωρός, οι Εργατικές Κατοικίες και ο Άγιος Θωμάς.
Μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Έχουμε ως Δήμος μια ολοκληρωμένη ατζέντα θεμάτων και διεκδικήσεων από την κεντρική εξουσία. Η συνάντησή μου με τον υπουργό ΠΕΚΑ υπηρετεί την προώθηση αυτής της ατζέντας, πάνω στα ζητήματα αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου. Αναζητούμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν χρόνια την πόλη, όπως είναι ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός του προαστίου μας, αλλά και το ζήτημα της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σε Δηλαβέρη και Ελληνική Παιδεία. Επιπλέον, γνωρίζοντας πόσο έχει συμβάλει ο Δήμος μας στην ενίσχυση του Πράσινου Ταμείου με πόρους, διεκδικούμε το αυτονόητο, τη χρηματοδότηση δηλαδή μέσα από το Ταμείο αυτό αναγκαίων μελετών αλλά και απαλλοτριώσεων εκτάσεων, που θα μετατραπούν σε κοινόχρηστους ελεύθερους χώρους, που τόσο έχουν ανάγκη οι γειτονιές και οι κάτοικοι του Αμαρουσίου».