Ασταμάτητος είναι ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και την Ο. Μ. του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, με εκατέρωθεν σφοδρά πυρά με αυτοδιοικητική, αλλά και κεντρική πολιτική χροιά.
Οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο, στις οποίες, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, είχαν για πολλοστή φορά ευθείες αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν την έκδοση νέας ανακοίνωσης από την Οργάνωση Μελών του κόμματος στο Μαρούσι.
«Η κατρακύλα του κ. Δημάρχου»
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Ο κ. Πατούλης νομίζει πως οι δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς είναι σαν τα κομματικά και πελατειακά παραμάγαζα της Ν.Δ. δηλαδή του κόμματός του. Κάνει λάθος.
Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πατούλη, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, ότι ο θεσμικός του ρόλος ευτελίζεται από το υβριστικό και απαξιωτικό ύφος των ανακοινώσεών του.
Η κατρακύλα του δημάρχου, όμως, δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι του δεν έχει πάτο. Μην έχοντας τίποτα να προσάψει στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε απόγνωση καθώς έχει χάσει τις «πλάτες» και τις προσβάσεις που του εξασφάλιζε ο κολλητός του κ. Σγουρός, ξιφομαχεί με τον αέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου θα στέκεται δίπλα στην προσπάθεια της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Καραμέρου να απαλλάξουν την Περιφέρεια Αττικής από την άθλια κληρονομιά του πρώην περιφερειάρχη και των συνεταίρων του. Άλλωστε, μέσα σε 3 μόνο μήνες, η νέα περιφερειακή αρχή, μέσω του Γιώργου Καραμέρου, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας πολλά έργα που εξυπηρετούν πραγματικά το Μαρούσι (αντιπλημμυρικά, παρέμβαση στον Πύργο Συγγρού), όταν ο κ. Πατούλης επενδύει σε έργα βιτρίνας».
«Απλόχερη κομματική προστασία στον κ. Καραμέρο»
Στην απάντησή του προς τον Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, η διοίκηση αναφέρει τα εξής:
«Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αναδεικνύει μια σειρά από αντιφάσεις και προκαλεί προβληματισμό στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της πόλης μας.
Αναρωτιόμαστε πως δεν μπορούν να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ότι:
Πρώτον, θεσμική κατρακύλα αποτελεί η συμπεριφορά και φρασεολογία του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αττικής, σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου, που εξελέγη μόλις πριν από 6 μήνες, για τρίτη συνεχή θητεία, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. Αν δεν μπορούν να σεβαστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του Γ. Πατούλη, είναι σαφές το έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης από πλευράς τους.
Δεύτερον, ποτέ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν συμπεριφέρθηκε με κομματική λογική ασκώντας τα καθήκοντά του. Ούτε φυσικά ζήτησε ποτέ «κομματική προστασία» από οποιοδήποτε κόμμα, στην αντιπαράθεση που είχε με τους αντιπάλους του. Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής , γιατί ποτέ δεν το ζήτησε ο Γ. Πατούλης. Κομματική προστασία ζητά ο κ. Καραμέρος και του την προσφέρει απλόχερα η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με τη σημερινή της ανακοίνωση. Ο Γ. Πατούλης δεν έχει ανάγκη από «προστάτες», όπως ο κ. Καραμέρος. Οι μάσκες έπεσαν, ο κ. Καραμέρος είναι ένας κομματικός αντιπεριφερειάρχης.
Τρίτον, μας προκαλεί εντύπωση πως γίνεται πριν από 7 μήνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου να έκριναν ακατάλληλο για υποψήφιο Δήμαρχο του κόμματος τους στο Μαρούσι τον κ. Καραμέρο, τον οποίο ουσιαστικά «έδιωξαν με τις κλωτσιές» από την εσωκομματική τους διαδικασία προκρίνοντας την υποψηφιότητα του κ. Μαγιάκη. Και τον ίδιο άνθρωπο σήμερα να τον υπερασπίζονται. Αυτό ας το εξηγήσουν οι ίδιοι στα μέλη τους, που συμμετείχαν στη διαδικασία της προηγούμενης Άνοιξης.
Τέλος , όσον αφορά τα έργα που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας κι αφορούν το Μαρούσι, η αλήθεια είναι πως από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα χρήματα με τα οποία σήμερα εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, δόθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση. Όλα τα άλλα, είναι λόγια. Μακάρι η νέα Περιφερειάρχης να αξιοποιήσει τις 7 έτοιμες μελέτες που έχουμε καταθέσει στις υπηρεσίες της και να μας χρηματοδοτήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Αν το κάνει, πρώτοι εμείς θα αναγνωρίσουμε δημόσια τη συνέπεια της. Δεν έχουμε ούτε κομματικές παρωπίδες, ούτε εμπάθεια με την κα Δούρου, με την οποία επιθυμούμε να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία. Απλά περιμένουμε πράξεις».