Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα» πραγματοποίησε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 23 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα της Κεραμικής «πρώην ΤΟΛ» με το λαϊκό συγκρότημα του Κώστα Γαλάνη και με μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου.
Η πρόεδρος Μίκα Καββάλου – Πετρούτσου ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους που στηρίζουν το σύλλογο με την παρουσία τους και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά, Υγεία, Ευτυχία και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη του Δ.Σ. Θανάση Σκαλωμένο, Γεωργία Αποσατολάκη, Ματίνα Ρογκάκου, Σπύρο Βλάχο, Ιωάννα Κοντιζά και Στέλλα Γρηγοράκου. Επίσης τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής Αντώνη Καμπόσο, Αθηνά Ποντίκη και Χαρούλα Ματζουράνη.
Ο Γραμματέας Θανάσης Σκαλωμένος κάλεσε κατά την κοπή της πίτας να απευθύνουν χαιρετισμό τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, τον σύμβουλο της Περιφέρειας Κώστα Κανελάκη και τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων Κώστα Βλάχο, Λευτέρη Μαγιάκη, Κατερίνα Ψάλτη. Επίσης ευχαρίστησε για την παρουσία τους δημοτικούς συμβούλους, Δημήτρη Καρλάφτη, Θανάση Βλαχοπιώτη, Ηλία Γιαννακάκο, Κώστα Ρώτα, Παναγιώτη Σαγρή, Πέτρο Κούκουζα και Φωτεινή Κατή.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε για την παρουσία του τον πρόεδρο του συλλόγου «Πνοή» Βαγγέλη Κουτρουμπή, τον πρόεδρο του συλλόγου Κρητών «Κρηταγενής Ζεύς» Κώστα Σηφάκη και την αντιπρόεδρο του συλλόγου «Κασταλία» Μίνα Λιάκου.
Η πρόεδρος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον ολυμπιονίκη των Special Olympic Κωσταντίνο Τριανταφύλλου και τη μητέρα του Μαγιόρκα.
Επίσης στο χορό παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών εφημερίδων από την Αμαρυσία κ. Χρήστος Φωτιάδης, από το Αθμόνιο Βήμα Σοφία Ζέρβα και από τον Ερμή Κατερίνα Σούλμπαση και κ. Γιάννης Μπολέτης.
Κληρώθηκαν πέντε δώρα. Το πρώτο ήταν προσφορά του Σπύρου Βλάχου, καλλυντικά από το Hondos Center. Δύο δώρα βιολογικά καλλυντικά από το βοτανοπωλείο Δ. & Μ. Κάββαλου. Εισιτήρια παιδικού θεάτρου στο Διθύραμβο για τις 9/3/2014. Δωρεάν μάθημα χορού από τον Κρητικό Σύλλογο.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε και πάλι τις όμορφες παρέες των μελών που πάντα είναι παρόντες στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Ακολούθησε γλέντι και χορός με το λαϊκό συγκρότημα του Κώστα Γαλάνη με πολύ κέφι από τις παρέες μέχρι αργά το απόγευμα.
Η ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Mίκα Kάββαλου – Πετρούτσου Θανάσης Σκαλωμένος