Αφιερωμένος στους πρόσφυγες ήταν ο εορτασμός της φετινής Ημέρας Οδηγισμού από το Τοπικό Τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με συγκέντρωση ρουχισμού και αγαθών.
Με κεντρικό σύνθημα «Φροντίδα που Φοριέται» και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, η πλατεία Κασταλίας αποτέλεσε το σημείο συγκέντρωσης μπουφάν, ρούχα, για ενήλικες και παιδιά, παιχνίδια, παπούτσια.
Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν αναλώσιμα είδη (σνάκ, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) έξω από μεγάλο σουπερ μάρκετ του Αμαρουσίου.
Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί, Μεγάλοι Οδηγοί και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου γέμισαν την ιστορική πλατεία της πόλης από τις 11 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και δήλωσαν με την συμμετοχή τους ότι «Η Πράξη είναι Θέση», αφού με κέφι παραλάμβαναν τα είδη που συγκεντρώνονταν και ταυτόχρονα πραγματοποιούσαν την διαλογή των ειδών για την άμεση τοποθέτηση τους στον ανοιχτό καταυλισμό υποδοχής προσφυγικών ροών στον Ελαιώνα.
Σύλλογοι, φορείς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ανάμεσά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης, Μαίρη Διακολιού και Κατερίνα Ψάλτη) έδωσαν τον παρόν τους, ενώ η προσέλευση από τον απλό κόσμο ήταν συγκινητική.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού Αμαρουσίου, «ήταν εντυπωσιακό, ενώ ήδη τα είδη έχουν παραδοθεί, τοποθετηθεί και διανεμηθεί στους πρόσφυγες».