Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και η τελετή εγκαινίων του νέου Βρεφικού Τμήματος που ξεκινά από φέτος την λειτουργία του στον 3ο Παιδικό Σταθμό Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Οδυσσέως στη Νέα Χαλκηδόνα.
Είναι το πρώτο από τα τρία τμήματα, τα εγκαίνια των οποίων ήταν προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στον 3ο Παιδικό Σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στον 1ο Παιδικό Σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας.
Στην τελετή των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου και ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζαχαριάδης.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης η αναπληρώτρια Δημάρχου, αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας, Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Ευτυχία Παπαλουκά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μανώλης Διαγουμάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας, σίτισης απόρων, Κοινωνικού Παντοπωλείου & ενδύματος, λειτουργίας ΚΗΦΗ Γιάννης Λουκιδέλης, η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας Βούλα Μαυράκη-Φίλου, ο πρώην αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας Θανάσης Καλύβης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου, ο σύμβουλος του δημάρχου Χρήστος Δεστούνης, στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, οι εργαζόμενες του Βρεφονηπιακού Σταθμού, γονείς, παππούδες, μικροί μαθητές και μαθήτριες.
Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος, σύμφωνα με γραπτή δέσμευση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, έως το τέλος Ιανουαρίου 2025, όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως, θα μπορούν να φιλοξενούνται επιπλέον 25 βρέφη και εκεί.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε:
«Παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τον Δήμο από την προηγούμενη Διοίκηση, θέτουμε τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, την εκπαίδευση και τη στήριξη της οικογένειας σε απόλυτη προτεραιότητα.
Εξασφαλίσαμε χορηγία και δημιουργήσαμε σε «χρόνο ρεκόρ» και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, τρία νέα, σύγχρονα, Βρεφικά Τμήματα, σε ισάριθμους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, η απελθούσα Διοίκηση Βούρου δεν έκανε καμία ενέργεια για την μετατροπή νηπιακών τμημάτων σε βρεφικά. Παρότι με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής τα 4χρονα παιδάκια πηγαίνουν υποχρεωτικά στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι θέσεις νηπίων ήταν πλεονάζουσες και έμεναν κενές, ενώ τουλάχιστον 60 αιτήσεις για εγγραφές βρεφών δεν ικανοποιούνταν. Πέντε χρόνια δεν έκαναν αυτό που εμείς κάναμε σε πέντε μήνες.
Μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιήσαμε αυτό που φαινόταν «ακατόρθωτο», την ίδρυση τριών νέων Βρεφικών Τμημάτων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας και στους πρώτους μήνες διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής εξασφαλίσαμε θέσεις για 30 επιπλέον βρέφη στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας».