Τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της γέφυρας Πέντε Καμάρες, που θεωρείται ως το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, εξασφάλισε μετά από επίμονες προσπάθειες ενός έτους η δημοτική αρχή. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου με απόφασή τους ενέταξαν στο Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων το έργο και μάλιστα ενέκριναν την πρώτη πίστωση ύψους 1.000.000 ευρώ για το 2008.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να κινήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου. Από την προμελέτη που κατέθεσε ο δήμος προβλέπεται η ανακατασκευή και ανάδειξη της γέφυρας, η απομάκρυνση των μπαζών και λοιπών αντικειμένων, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κ.λπ.
«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση κονδυλίων, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν και νέα έργα για την αναβάθμιση της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου για την καταλυτική συμβολή του.