Γεγονός είναι το πρώτο φορτίο με τρόφιμα μακράς διαρκείας και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την Ουκρανία, είδη που συγκεντρώθηκαν στα ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου, το προηγούμενο διάστημα. Η βοήθεια που παραδόθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», η οποία και θα διανείμει το υλικό στον πληθυσμό που το έχει ανάγκη.
Σύμφωνα με την Κοινωνική Υπηρεσία, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται.
► Συλλέγονται:
Τρόφιμα μακράς διάρκειας
- Όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά
- Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
- Γάλατα εβαπορέ
- Κονσέρβες
- Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής.
Ιατροφαρμακευτικό υλικό
- Γάζες και γάντια αποστειρωμένα
- Οινόπνευμα
- Φυσιολογικούς ορούς
- Παυσίπονα
- Παιδικά σιρόπια
- Αντιβηχικά
- Betadine
► Τα είδη παραδίδονται στα τέσσερα ΚΕΠ του Δήμου:
Κεντρικό ΚΕΠ │Γρ.Γυφτοπούλου 2 │2132024600-4
ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου │ Ιθώμης 34 │213 214 9 502-4
ΚΕΠ Μετρό (Χαλανδρίου) │ 213 214 9 601-2-4-5
ΚΕΠ Πατήματος │ Ηρακλείτου 141 │ 210 68 47 357
Κ. Ευθυμίου: «Η αλληλεγγύη παραμένει ισχυρή στον Δήμο Χαλανδρίου»
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Περιβάλλοντος Κώστας Ευθυμίου ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν. «Η αλληλεγγύη παραμένει ισχυρή στον Δήμο Χαλανδρίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στο όποιο κεκτημένο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολυφωνίας και του Πολιτισμού, όπως τις βιώνουμε όλοι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», σημείωσε.
Οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κάλυψη των εξόδων της αποστολής, μπορούν να κάνουν τη δωρεά τους μέσω αυτού του συνδέσμου.