Με τριτοκοσμικές εικόνες ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Συνοικισμού Χαλανδρίου κατά τη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες υλικές ζημιές. Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν και στο Πάτημα, όπου τα έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της παράταξης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της παράταξης Σίμος Ρούσσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Καλομοίρης και Νατάσσα Αγγελοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Απόστολος Αλεξόπουλος πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή του Συνοικισμού, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους πολίτες για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για το θέμα, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που προσανατολίζονται στην άσκηση αγωγών προς τον Δήμο και την Περιφέρεια ζητώντας αποζημιώσεις για τις ζημιές. Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση τίθενται ερωτήματα σχετικά με την υλοποίηση ή μη των απαραίτητων εργασιών καθαρισμού τόσο της Ρεματιάς όσο και των φρεατίων από τον Δήμο.
Από την πλευρά της, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα μας, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Άννα Μαρία Τσικίνη σημείωσε ότι η Ρεματιά στο ύψος του Χαλανδρίου δέχεται όλο τον όγκο του νερού που συγκεντρώνεται και στους υπόλοιπους Δήμους από τους οποίους διέρχεται (Πεντέλη, Βριλήσσια) και ο οποίος «καταλήγει στον κλειστό αγωγό του Χαλανδρίου». Η ίδια διέψευσε τα όσα ακούγονται περί μη υλοποίησης των απαραίτητων εργασιών καθαρισμού. Ωστόσο η Α.Μ. Τσικίνη τόνισε ότι ο Δήμος έχει εκπονήσει μελέτη αύξησης της παροχετευτικότητας του ρέματος η οποία θα δημοπρατηθεί, λόγω αρμοδιότητας, από την Περιφέρεια. Όσο για το Πάτημα επανέλαβε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων.








































































































