Ξεκινά στο Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αγίας Παρασκευής πρόγραμμα Πρόληψης, Θεραπείας και Ενδυνάμωσης Γυναικών απέναντι σε κάθε μορφής βίας, με τίτλο «Νέο ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου». Πρόκειται για μια σειρά, σε συνεργασία με την WIN ΗΕLLAS, με αυτοτελείς θεματικές ενότητες που αφορούν τη γυναίκα, την οικογένεια, τις προσωπικές σχέσεις, τα συναισθήματα, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και άλλα.
Ο κύκλος των 15 δίωρων σεμιναρίων θα φιλοξενηθεί από τις 20 Ιανουαρίου στον χώρο της δομής (Λ. Μεσογείων 403) κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00. Στο πρότζεκτ, σύμφωνα με ενημέρωση της δημοτικής Αρχής, μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο, καθώς και όσες εργάζονται στην Αγία Παρασκευή. Οι διαλέξεις, με υπεύθυνη διδάσκουσα την ψυχολόγο Δήμητρα Ζάφειρα, παρέχονται δωρεάν, ενώ δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 213 200 4606, 213 200 4575 και 213 200 4594 (Eπισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Το Κέντρο Γυναίκας
Συστάθηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 και είναι δομή στήριξης γυναικών του Δήμου, η οποία, όπως τονίζεται, συμβάλει στην καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους σε θέματα ισότητας, απασχόλησης και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας.
Λειτουργεί επίσης ως Πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών -δικός τους χώρος- όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν.
Η W.I.N. HELLAS
Πρόκειται για μια διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α.), η W.I.N. HELLAS, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, προσφέρει ψυχο-κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.
Παρέχει, επίσης, ψυχολογική βοήθεια μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, νομική συμβουλευτική και διασύνδεση με αρμόδιες υποστηρικτικές δομές και φορείς μέσω της γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210 89 96 636).