- Εντός των ημερών θα εγκατασταθεί ζυγαριά στην είσοδο της αίθουσας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μια μεζούρα για να μετριέται το ύψος και το πλάτος των εισερχομένων.
- Όχι όλων, αλλά των δημοτικών συμβούλων.
- Ο ογκόλιθος της δημοτικής μας ζωής και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάριος – Νικόλαος Μαραγκάκης αποφάσισε ότι πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί και ως Προκρούστης.
- Με το που διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Ραγκούσης, αξιολόγησε ο κ. Μαραγκάκης: «Για να απαντήσετε κύριε Ραγκούση θα πρέπει να αποκτήσετε και το κατάλληλο μέγεθος».
- Έτσι σκέτα, «μέγεθος».
- Και ο κ. Ραγκούσης: «Ποιο μέγεθος κύριε πρόεδρε, το δικό σας;».
- Μα ήταν ερώτηση αυτή, κύριε Ραγκούση μας;
- Φυσικά το δικό του.
- Πάμε παρακάτω.
- Συνεχίζουμε με άλλη είδηση.
- Παρένθεση: Έχετε προσέξει πώς απομυθοποιείται μια είδηση, στα τηλεοπτικά δελτία; Πως ισοπεδώνεται με το ασήμαντο;
- Συνεχίζουμε με άλλο θέμα. ΄Έτσι λένε.
- Δηλαδή, αν μιλούσαν για την οικονομική κρίση, σταματούν την είδηση, λένε τη φράση «και τώρα συνεχίζουμε με άλλο θέμα» και αμέσως πάνε στο θέμα: «Στα Προπύλαια οι οπαδοί του Ηρακλή».
- Ο κόσμος χάνεται κι ο Ηρακλής χτενίζεται. Κλείνει η παρένθεση.
- Πάμε παρακάτω.
- Ο κ. Μαρακάκης λοιπόν, λειτουργεί όχι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου.
- «Αναβάλουμε τη συζήτηση του 14ου θέματος, διότι απουσιάζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος», είπε και αντίρρηση δεν ήθελε.
- «Ποιος είναι αυτός και γιατί αναβολή;» Απορεί η μειοψηφία.
- «Ο κ. Σταθούλης» απαντά αγέρωχα ο κ. Μαραγκάκης.
- «Και γιατί να λείπει;», απορεί η μειοψηφία που έχει δει τον κ. Σταθούλη προηγουμένως στο φουαγιέ του δημαρχείου.
- «Πού θέλετε να ξέρω εγώ», συνεχίζει απτόητος ο γίγας της δημοτικής μας ζωής, «παιδονόμος είμαι;».
- Να και παιδί ο κ. Σταθούλης. Δεν μπορεί ο κ. Μαραγκάκης να ασχολείται με παιδιά… Παιδονόμος είναι;
- Και πάμε πάλι από εκεί που αρχίσαμε.
- Ο κ. Μαραγκάκης τα κρίνει όλα με βάση το μέγεθος.
- Το δικό του, βεβαίως, όπως επεσήμανε και ο κ. Ραγκούσης.
- Πανύψηλος και ογκώδης ο ίδιος, θεωρεί ότι μπορεί να ασχολείται μόνον με αυτούς που έχουν τα ίδια κιλά με αυτόν.
- Συνεχίζουμε με άλλο θέμα.
- Θυμόσαστε την εποχή που λέγαμε ανέκδοτα με ελέφαντες;
- Λοιπόν, σας κάνουμε γνωστό ότι δεν είναι της μόδας πλέον.
Άγγελος Πολύδωρος