Στο παρόν φύλλο έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Βριλήσσια.
Ο πρωθυπουργός στην διάρκειας περίπου 30 λεπτών ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων δημοτών που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ελευθερίας μίλησε για αρκετά θέματα με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε μείζονα κοινωνικά (δημογραφικό, ακρίβεια) αλλά και εθνικά ζητήματα, σε μεταρρυθμίσεις όπως η επιστολική ψήφος ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία καθώς «εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν υπάρχει».
Ορμώμενος από το γενικότερο πολιτικό κλίμα των ημερών αλλά και από τα δημοσκοπικά μηνύματα που λαμβάνουν Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς έν όψει των Ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός εξέφρασε δημόσια την αισιοδοξία του για νίκη της Ν.Δ. στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να ξαναβρεθεί στα Βριλήσσια για να γιορτάσει «την εκλογική νίκη της 9ης Ιουνίου» , κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν καθώς η Ν.Δ. στις τελευταίες εθνικές εκλογές στα Βριλήσσια έλαβε συντριπτικό ποσοστό που άγγιζε το 52%, τη στιγμή που το ποσοστό με το οποίο κέρδισε τις εκλογές ήταν στο 40,46%.
Καθώς απομένουν 17 ημέρες για τις Ευρωεκλογές και καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να (καθ)ορίσουν το διακύβευμα των Ευρωεκλογών επισείοντας ομαθυμαδόν ζήτημα πολιτικής σταθερότητας καλό θα ήταν να σταθούμε στην σημαντικότερη (κατά την εκτίμηση της στήλης) είδηση που προέκυψε από την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στα Βριλήσσια.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολή που είχε στείλει λίγες ώρες νωρίτερα στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια και στην οποία καταθέτει προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι «αδικαιολόγητα υψηλές τιμές στις οποίες πωλούνται επώνυμα βασικά καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το ζήτημα της υπερκοστολόγησης βασικών προϊόντων και το δίλημμα «εισαγόμενη ακρίβεια» ή «ακρίβεια απληστίας» έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές σημείο έντονης τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κυρίως όμως αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα κοινωνικό- οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα.
Η επιστολή του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα θετικό βήμα αλλά για την επίλυση του απαιτούνται γενναίες αποφάσεις (π.χ. η μείωση του ΦΠΑ που τείνει να εξελιχθεί σε προεκλογικό μπρά- ντε- φερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ).
Μακάρι, σύντομα να ακούμε ευχάριστες ειδήσεις, όπως την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν στα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών εις βάρος της δικής μας τσέπης.
Είθε η επιστολή του Κ. Μητσοτάκη να βρει ευήκοα ώτα και το θέμα να φτάσει σύντομα από… τα Βριλήσσια στις Βρυξέλλες πριν το θέμα της οξείας πληθωριστικής κρίσης γιγαντωθεί κι άλλο!