«Η μεγαλομανία του κ. Στεργίου και οι εμμονές του όχι μόνο να τον εκθέτουν, αλλά τον καθιστούν πραγματικά επικίνδυνο για τη λειτουργία του Δήμου.
Έτσι ένα νέο φιάσκο ήρθε να προστεθεί στα «κατορθώματά» του. Μετά την παταγώδη αποτυχία που είχε η προσπάθειά του να βάλει τον πρώην Δήμο Μελισσίων σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης, (προκειμένου να εκθέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους), απέτυχε ένα ακόμα μεγαλεπήβολο σχέδιο του: Να μετονομάσει το Δήμο, από Δήμο Πεντέλης, σε Δήμο Πεντελικού.
Πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο τις θετικές ψήφους της παράταξης Στεργίου, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του Δήμου, από Δήμο Πεντέλης σε Δήμο Πεντελικού. Μάλιστα τόσο σίγουροι ήταν για την επιτυχία τους, που τόσο ο κ. Στεργίου όσο και στελέχη του δημόσια ανέφεραν το Δήμο ως «Δήμο Πεντελικού»!
Εμείς στις 8/6/2011 προσφύγαμε εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών τεκμηριώνοντας τη διαφωνία μας με το όνομα «Δήμος Πεντελικού».
Στις 30/3/2012 η αρμόδια επιτροπή τοπωνυμιών του Υπουργείου έκανε δεκτό το αίτημά μας και απέρριψε το αίτημα του κ. Στεργίου.
Εμμένει να κάνει μήνυση στην Τουρκία και σε πρώτη φάση δαπανά 30.000 ευρώ.
Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι έχει μείνει μόνος του στην μεγαλομανή προσπάθειά του να κάνει μήνυση στην Τουρκία ζητώντας της αποζημίωση για τις φωτιές της περιόδου 1995 – 1998, (Υπουργείο Εξωτερικών, ΣΠΑΠ, όμοροι Δήμοι προσεγγίζουν το θέμα με σοβαρότητα και χωρίς λαϊκισμούς) ο ίδιος συνεχίζει να ζει τη δική του πραγματικότητα… Αναθέτει στο δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου του στο Δήμο, να προχωρήσει την υπόθεση, χρεώνοντας παράλληλα το Δήμο με 30.000 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση η μεγαλομανία του κοστίζει στο Δήμο, συνάμα όμως τον καθιστά και επικίνδυνο.
Η πολιτική του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έχει περάσει προ πολλού, δυστυχώς όμως ο κ. Στεργίου έχει παραμείνει σε αυτή… Οι λέξεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι ξένες προς την πρακτική του».






































































































