Το γεγονός χαιρετίστηκε θετικά από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μητρόπουλος ευχήθηκε από καρδιάς στους Γκιουλμπαξιώτες να μπορέσουν να αξιοποιήσουν γρήγορα το οικόπεδο, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Τομπουλίδης δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους δωρητές, ενώ ο νέος δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δραστήριου Συλλόγου σημείωσε με νόημα: «Δεν σας χαρίζει κανένας τίποτα! Παίρνετε αυτό που δικαιωματικά οι πρόσφυγες το είχαν προσφέρει πολλαπλά στον Δήμο».
Ο κ. Χρήστος Κάζος εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές των Μικρασιατών και των Μελισσιωτών. Ένα όνειρο πολλών ετών που είχαμε, είπε, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Σε λίγο καιρό, πρόσθεσε, πιστεύω ότι εκεί θα υπάρχει μία ζεστή γωνιά πολιτισμού για όλους τους Μελισσιώτες, στην οποία θα μπορούν να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις χαράς και λύπης».
Η παραχώρηση του οικοπέδου στον Σύλλογο του «Αγ. Γεωργίου- Γκιουλμπαξέ» άνοιξε πάντως την όρεξη και άλλων συλλόγων για διεκδίκηση ανάλογου χώρου. Λαμβάνοντας δε αφορμή και από πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σταυρόπουλος για τη δημιουργία κτηρίου που θα στεγάσει όλους τους συλλόγους, απαίτησαν ν’ αντιμετωπιστούν το ίδιο από τον Δήμο. Αρκετοί μάλιστα εξέφρασαν τη δυσφορία τους για μία επισήμανση που έκανε νωρίτερα ο κ. Μανώλης Γραφάκος λέγοντας ότι «μόνο ο Άγ. Γεώργιος-Γκιουλμπαξέ και η Ένωση Ποντίων είναι πραγματικοί σύλλογοι». Ο νέος δήμαρχος απαντώντας ξεκαθάρισε ότι θέμα παραχώρησης οικοπέδου σε άλλο σύλλογο δεν τίθεται. Εκείνο που τίθεται και πρέπει να το δούμε, σημείωσε, είναι να βρούμε τον τρόπο που θα διευκολύνουμε όλοι μαζί τη λειτουργία των συλλόγων, παρέχοντάς τους γραφεία».
Ο κ. Δημήτρης Τομπουλίδης από την πλευρά του, πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν σύλλογοι με λιγότερη ή περισσότερη δραστηριότητα. Σε κάποια στιγμή σίγουρα και άλλοι σύλλογοι θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν. Όλα έχουν τη σημασία τους. Αυτό που είπε ο νέος δήμαρχος έχει το νόημά του. Δεν μπορεί ένας σύλλογος που ιδρύθηκε πριν από 1 ή 3 χρόνια και δεν έχει δραστηριότητα, να ζητήσει οικόπεδο για στέγη»!