Το «Κινητό» του Sergio Belbel, μια ψηφιακή κωμωδία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε παραγωγή της 5ης Εποχής στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Άλμα» από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου (ώρα 18.00) και φιλοδοξεί να κατακτήσει το κοινό.
Ο συγγραφέας
Ο συγγραφέας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ισπανούς συγγραφείς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας. Μας παρουσιάζει μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς, που διερευνά με τόλμη τις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων. Μια παράδοξη κωμωδία διαρκών ανατροπών και αποκαλύψεων. Σαν ένα σενάριο του Αλμοδοβάρ ή μια ταινία του Γούντυ Άλλεν.
Το έργο
Μια νέα γυναίκα και ένας νέος άνδρας, θύματα και οι δυο των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων και της αποξένωσης, ξεπροβοδίζουν τις μητέρες τους, που ετοιμάζουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές γυναίκες αλλά εξίσου εξαρτημένες από τα παιδιά τους.
Ένα τρομοκρατικό χτύπημα όμως στο αεροδρόμιο επιβάλλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η έκρηξη στην αίθουσα αναμονής προκαλεί ένα ντόμινο από κωμικοτραγικές εκρήξεις στον ψυχισμό των ηρώων. Ανατρέπονται οι υπάρχουσες ισορροπίες. Τα κινητά γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές στην ιστορία. Μετατρέπονται σε μάσκες που δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να μιλήσουν, να πουν αυτά που δεν τολμούσαν να ομολογήσουν στους άλλους και στον ίδιο τους τον εαυτό.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κάλη Βοίκλη, Χρύσα Νταή
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Video art: Όλγα Μπρούμα
Παραγωγή: 5η Εποχή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βουνός.
Φιλική συμμετοχή στο video: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια.
ΙΝFO:
«Το κινητό» του Sergi Belbel στο θέατρο «Άλμα»: Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17 , Αθήνα.
Μετρό: Στάση Μεταξουργείου – Τηλέφωνο: 210 5220100.
Παραστάσεις: 30 Νοεμβρίου 2019 – 5 Ιανουαρίου 2020
Τετάρτη: 19:30, Σάββατο: 18:00, Κυριακή 17:00.
Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ, 13 ευρώ: Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, Εξώστης 12 ευρώ.
Προπώληση: Viva.gr και στα ταμεία του θεάτρου.
Η Αμαρυσία σας πάει θέατρο! Διαγωνισμοί στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/amarysia.gr/ .