Επισκόπηση ερευνών μεγάλης κλίμακας σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, η οποία πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Mayo Clinic στην Αριζόνα, ανακάλυψε ότι η θνησιμότητα από όλα τα αίτια είναι υψηλότερη σε όσους καταναλώνουν κρέας, ιδιαίτερα κόκκινο ή κατεργασμένο, σε καθημερινή βάση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης αύξηση 3,6 ετών στο προσδόκιμο επιβίωσης για όσους ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή για περισσότερα από 17 χρόνια σε σύγκριση με όσους ακολουθούσαν για μικρό διάστημα χορτοφαγική διατροφή