Το κυκλοφοριακό
«Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού που ακόμα συνεχίζεται, όπως και η δομή των πόλεων, π.χ. Flocafe, κεντρικές καφετέριες, θέατρο, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, η διαμπερής κυκλοφορία κλπ καθιστούν το πρόβλημα ορατό σήμερα και απειλητικό αύριο.
Επιμέρους παρεμβάσεις, όπως μειωτές ταχύτητας στο οδόστρωμα, στενώσεις δρόμων ή κάποιες μονοδρομήσεις δυνητικά διευκολύνουν την κατάσταση σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιλύουν το πρόβλημα.
Η αναμονή ή και πίεση της κεντρικής εξουσίας για την εκτέλεση μεγάλων και αναγκαίων έργων, όπως διάνοιξη και προέκταση της Λ. Κύμης ή κατασκευή σταθμού Μετρό στην Πεύκη, είναι μία μετατόπιση των ευθυνών που ο Δήμος οφείλει να αναλάβει.
Πρέπει να γίνει μία σοβαρή κυκλοφοριακή και περιβαλλοντολογική μελέτη, που να αντιμετωπίζει το σύνολο των μετακινήσεων στις πόλεις μας. Στις επιστημονικές της προτάσεις δεν χωρούν δημοψηφίσματα. Θα προτείνει λύσεις για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των αυτοκινήτων, την κίνηση το πεζών, τη χρήση ποδηλάτου, τις μαζικές μεταφορές για σήμερα αλλά και για αύριο».
Δημοτικός φωτισμός
«Ο φωτισμός συμβάλλει στην ασφάλεια των πόλεων. Πρέπει οι λάμπες να είναι ομοιογενείς χαμηλής έντασης υποκίτρινες και να λειτουργούν όλα τα βράδια».
Αισθητική πόλεων
«Στην αισθητική της πόλης συντελούν πολλά πράγματα, όπως η καθαριότητα, η κατάσταση των κοινοχρήστων χώρων, η εμφάνιση των κτιρίων και άλλα πολλά.
Επίσης, η αντίληψη περί ωραίου του καθενός μας είναι ξεχωριστή. Έτσι, κάποιες παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό της πόλης όπως τα δύο συντριβάνια της Άνω Πεύκης συναντούν αντικρουόμενες απόψεις. Οι κατασκευαστές τους προφανώς τα θεωρούν όμορφα, οι περισσότεροι τα βρίσκουν εντελώς κακόγουστα (κιτς). Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς και το όχι ευκαταφρόνητο ποσό που δαπανήθηκε σε βάρος π.χ. της κατασκευής των παρακείμενων πεζοδρομίων και παρτεριών τότε οι προαναφερόμενες απόψεις γίνονται θερμότερες.
Επίσης, το άσπρισμα των πεζοδρομίων μπορεί να ταιριάζει στα νησιά του Αιγαίου ή σε μερικά χωριά αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει στα προάστιά μας. Τι να πει κανείς για τις φάτνες των Χριστουγέννων και τα κεριά του Πάσχα στις πλατείες.
Θα ήταν καλό σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις να ζητείται η γνώμη κάποιων ας πούμε ειδικών π.χ. καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, των εξωραϊστικών συλλόγων ώστε το προς καλλωπισμό δημιούργημα να προκαλεί περισσότερο τέρψη παρά αποστροφή».
Δημοτικός κινηματογράφος
«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί για να μη γίνει πόλος έλξης πολιτών από άλλους δήμους της Αττικής που σημαίνει κυκλοφορία αυτοκινήτων, ρύπανση, θόρυβος κ.λπ.».