Όταν σε ένα ομαδικό άθλημα μια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους ίδιους ή και λιγότερους βαθμούς από την προηγούμενη χρονιά, αυτό το πρωτάθλημα δεν έχει την ίδια αξία; Όταν ένας αθλητής κατακτήσει σε μια Ολυμπιάδα την πρώτη θέση αλλά δεν κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή η πρώτη θέση δεν έχει την ίδια αξία ή και μεγαλύτερη από εκείνον τον αθλητή που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά το δημιούργησε σε υποδεέστερους αγώνες;
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
www.apostoloupanos.gr, egerssi@otenet.gr, twitter: @egerssi
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ποσοστό ελαφρώς μικρότερο (26,58%) από ότι στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 (26,89%). Όμως, με μια μικρή διαφορά! Στις εκλογές του 2012 ήταν δεύτερο κόμμα, ενώ σ΄ αυτές τις εκλογές κατέλαβε την πρώτη θέση με μια σημαντική διαφορά από τη ΝΔ 3,73 ποσοστιαίων μονάδων. Επίσης, στις εκλογές του 2012 η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρότερη, δηλαδή 2,77%.
Έτσι, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα με νωπή λαϊκή εντολή, έχει το δικαίωμα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταθέτοντας τις απόψεις και τις θέσεις του, ακόμη – ακόμη και να αμφισβητήσει την παρούσα κυβέρνηση πως δεν μπορεί να νομοθετεί πλέον, αφού απώλεσε την δεδηλωμένη πλειοψηφία;
Ναι πιστεύω, πως έχει αυτό το δικαίωμα και ορθώς έπραξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια, αμέσως την επομένη των εκλογών! Αυτό όμως, που δεν κατάλαβα, ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βγάζοντας αφρούς από το στόμα, κατήγγειλε αυτή την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, ως κραυγαλέα αντισυνταγματική πράξη και μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη “προφανούς δυσαρμονίας” μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλή, όπως έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπραττε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το εκλογικό ποσοστό; Είναι δυνατόν να γίνεται διαφορετικά η ανάγνωση του ίδιου κειμένου; Αλλά, ποιος τελικά είναι ο κ. Βενιζέλος που το παίζει καθημερινώς χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Είναι ο Πρόεδρος που πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων εκλογικών ποσοστών που πολλάκις άγγιζαν το 50% και σήμερα το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει της στήριξης μόνο του 8,02% του λαού μας, όταν στις εκλογές του 2012 είχε καταγράψει ποσοστό 12,28%. Δηλαδή, απώλεσε μέσα σε δυο χρόνια ποσοστό της τάξεως του 4,26%. Σήμερα είναι το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας (τρίτη η Χρυσή Αυγή), όταν το 2012 ήταν τρίτο κόμμα. Αυτός λοιπόν, ο καταστροφικός πολιτικός αρχηγός, για το κόμμα του αλλά και για την πατρίδα μας, αφού αποτελεί το δεκανίκι της ΝΔ στην συγκυβέρνηση της χώρας, τολμά και μιλά για αντισυνταγματικότητα της επίσκεψης Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τολμά και μιλάει αυτός για αντισυνταγματικότητα, που:
Θέσπισε, ως εισηγητής, το περιβόητο άρθρο 86 του Ν.3126/2003, πιο γνωστού ως νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών αλλά και των συνεργατών τους, σε τέλεση πλημμεληματικών ή κακουργηματικών πράξεων κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, θέσπισε το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός, παραγράφονται “με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης”. Η διάρκεια παραγραφής μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να είναι μόλις δυο χρόνια. Έτσι, αυτός ο άθλιος πολιτικός που μας διαφεντεύει ακόμη και σήμερα, κουνώντας μας επιδεκτικά το δάκτυλο, δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να απαλλάσσονται των συνεπειών του Νόμου, παρ΄ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις, και αυτό ισχύει αντίθετα από ότι ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.