Λίγες ημέρες έμειναν για την λήξη του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων και οι επιλογές για μικρούς και μεγάλους θεατές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ κατέγραψε όσα πρόκειται να δούμε στο ανακαινισμένο θέατρο «Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμόρφωση Δωτήρος & Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια) την επόμενη εβδομάδα.
«Mamma mia»
Το «Mamma mia» , το μεγαλύτερο μιούζικαλ όλων των εποχών που κατέκτησε κοινό και κριτικούς όπου και να ανέβηκε, λίγο πριν την παράσταση στο Κατράκειο στις 10 Σεπτεμβρίου που θα σηματοδοτήσει το φινάλε της φετινής περιοδείας , την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου κάνει την προτελευταία στάση του για το φετινό καλοκαίρι στο θέατρο «Νταμάρι –Αλίκη Βουγιουκλάκη» στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων. Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση στα Βριλήσσια ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου, όμως τότε τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της.
Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει… Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου με την Δέσποινα Βανδή και την πολυπλυθή παρέα της.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Διεύθυνση Ορχήστρας – Πιάνο: Ανδρέας Καρανίκας ,Γιώργος Μούρτος
Τύμπανα: Κώστας Αρσένης,
Μπάσο: Παντελής Κλήμης
Κιθάρα: Γιώργος Καλοδούκας, Ανδριανή Γιακουμέλου
Πιάνο-πλήκτρα: Δημήτρης Τσιμπάνος
Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.
Παίζουν: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη, Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα και η Θέμις Μαρσέλλου
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου – Ώρα έναρξης: 21.00 – Γενική είσοδος: 15 ευρώ
«Χένσελ & Γκρέτελ»
Για άλλη μια χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν στα παιδιά – και όχι μόνο – μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.
Το έργο «Χένσελ & Γκρέτελ» ,βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, αφού παίχτηκε με τεράστια επιτυχία όλο τον χειμώνα στην Αθήνα και αφού μάγεψε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, ετοιμάζεται να κατακτήσει και το κοινό των Βριλησσίων.
Μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & μουσική επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής
Μουσική διδασκαλία: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Παπαδάκης
Βοηθός ενδυματολόγου: ‘Ερρικα Αλαμάνου
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου – Ώρα έναρξης: 21.00 – Γενική είσοδος: 10 ευρώ
«Μαντάμ Σουσού»
Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η «Μαντάμ Σουσού» ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.
Η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους… Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας; Η «Μαντάμ Σουσού» ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό «Οικογενειακός Θησαυρός» το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Kινησιολογική επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς
ΠΑΙΖΟΥΝ : Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός.
Τραγούδι: Ειρήνη Ψυχράμη
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου – Ώρα έναρξης: 21.00
Γενική είσοδος: 22 ευρώ , προπώληση, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, άνω των 65 ετών: 18 ευρώ
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα εννιά μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Ανάμεσά τους οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Φωτογράφος/trailer : Μαριλένα Αναστασιάδου
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου ,Αιμίλιος Χειλάκης ,Μιχάλης Σαράντης
Χορός: Σωκράτης Πατσίκας ,Κρις Ραντάνοφ ,Μαρία Τζάνη ,Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Λάκη ,Παναγιώτης Κλίνης ,Πάρις Θωμόπουλος ,Τίτος Λίτινας
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου – Ώρα έναρξης: 21.00
Γενική είσοδος: 18 ευρώ , φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά έως 12 ετών: 14 ευρώ