Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το όνομα αυτής Κάρμελ και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Οι ταλαιπωρημένες από το πέρασμα της «Μήδειας» περιοχές του Δήμου Διονύσου, 10 μήνες πριν, δεν έχουν προλάβει καλά-καλά να σηκώσουν κεφάλι και περιμένουν αυτή την κακοκαιρία αλλά και εκείνες που θα έρθουν αργότερα, άλλωστε Δεκέμβρης είναι ακόμα, με αγωνία.
Κάποιοι από τους κατοίκους αυτών των περιοχών αλλά και άλλοι που δεν επηρεάστηκαν από τα καταστροφικά αποτελέσματα της κακοκαιρίας, πιθανά να συντονίστηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην σελίδα του Δήμου Διονύσου στο YouTube για να παρακολουθήσουν τη 17η για το 2021, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τι είδαν ή μάλλον τι άκουσαν; Άκουσαν χαρακτηρισμούς περί «αμούστακων που διευθύνουν 41 ανθρώπους» για την πρόεδρο του Δ.Σ. Άκουσαν τη γνωστή ρήση «βάσανα που έχει η αγάπη», άκουσαν για «χούντα» και για «φασισμό» αλλά και προειδοποιήσεις (απειλές;) ότι θα κληθεί ο «λαός του Αγίου Στεφάνου να συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο». Είδαν τέλος έναν δημοτικό σύμβουλο να κοροϊδεύει σαν πεντάχρονο παιδί μπροστά στην κάμερα, μία συνάδελφό του η οποία εκείνη την ώρα απευθυνόταν σε αυτόν.
Και κάπου εκεί ανάμεσα, ακουγόταν και μια φωνή (του δημάρχου συγκεκριμένα): «Κύριοι, μας βλέπουν, μας παρακολουθούν οι πολίτες».
Έγινε συνεδρίαση; Ποτέ! «Γιατί;» θα αναρωτηθείτε. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι προτίμησαν να τσακωθούν για το αν τα μικρόφωνα είναι ανοικτά -που ήταν προφανώς γιατί ακούγονταν- και για το αν υπήρχε εντολή αυτά να κλείνουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Κι όλα αυτά πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση. Την ώρα που η πρόεδρος επιχειρούσε να λάβει παρουσίες για να προχωρήσει η διαδικασία.
Προφανώς και η πληροφορία που υποστηρίζει ότι έλαβε η αντιπολίτευση περί απόφασης της δημοτικής Αρχής να κρατήσει τα μικρόφωνα κλειστά και να τα ανοίγει κατά βούληση, έπρεπε να εξεταστεί. Μήπως όμως να άρχιζε πρώτα το έρμο το Συμβούλιο; Να προχωρούσε η διαδικασία, να έθεταν αυτοί που ήθελαν το ερώτημά τους, να δινόταν η απάντηση -η οποία τελικά ήταν κατηγορηματικά αρνητική εκ μέρους του δημάρχου- και να συνεχιζόταν το Δημοτικό Συμβούλιο με τα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη;
Δεν έχει σημασία ποια ήταν αυτά τα θέματα. Για να τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σοβαρά. Αυτό που δεν είναι καθόλου σοβαρό, είναι η εικόνα ενήλικων ανθρώπων να αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο τον θεσμό και τους συναδέλφους τους και στην τελική, τους ίδιους τους πολίτες. Πολίτες που τους ψήφισαν, όχι για να τσακώνονται, να υβρίζουν και να αποχωρούν από τις διαδικασίες αλλά να παλεύουν για το δικό τους καλό, που στο κάτω κάτω είναι και η δουλειά τους.