Α. Φειδοπιάστης: «Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας»
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο Αντώνης Φειδοπιάστης επισήμανε ότι «τον φάκελο του νοσοκομείου “Παπαδημητρίου” εξετάζει ήδη επιτροπή του συνδυασμού μας που αποτελείται από ειδικούς νομικούς, τεχνικούς, τοπογράφους και περιβαλλοντολόγους» και πρόσθεσε: «Σήμερα εμείς ανοίγουμε το θέμα με τον τρόπο που θέλουμε, έχοντας ως στόχο μας να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία (σ.σ. υπήρξαν παράπονα από το ακροατήριο για την έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας), αλλά και όσους μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε και εκτός Δήμου».
Λ. Λάζος: «Θα κινηθούμε μέσω της δικαιοσύνης»
Αντίθετη, ωστόσο, άποψη με τον συνάδελφό του είχε ο Λεωνίδας Λάζος, διαπιστώνοντας με πικρία ότι «η τοπική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται, καθώς είναι βυθισμένη στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε αντέδρασε σε ανάλογες περιπτώσεις όπως το Lidl ή το “Τσαγκάρη”»,
Ωστόσο, φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικών νομικών αντιδράσεων στο άμεσο μέλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κινηθούμε μέσω δικαιοσύνης και διοικητικών οργάνων, ακόμη και προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα με τις νομικές παραβάσεις που περιέχει, την στιγμή που η διοίκηση Στεργίου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».
Διχογνωμία για την περίπτωση προσφυγής
Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της «Α» για το ενδεχόμενο να προσβληθεί και η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση το σκεπτικό που ανέφερε στην τοποθέτησή του, ο κ. Λάζος απάντησε καταφατικά, με τον κ. Φειδοπιάστη, όμως, να διαφωνεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έναντι ποιας απόφασης να προσφύγουμε; Τις προάλλες ο δήμαρχος απλά πήρε την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρνει κομμάτι – κομμάτι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσα αναφέρονται στη απόφαση και εκεί θα εξετάσουμε τον τρόπο αντίδρασής μας. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την πολιτική βούληση της διοίκησης Στεργίου για το “Παπαδημητρίου”, η οποία για μας είναι απολύτως λανθασμένη».
Μπ. Τζάκης: «Εκπέμπουμε SOS για τον χώρο»
Στο πάνελ βρέθηκε και ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ Μπάμπης Τζάκης, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του, τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα το γεγονός ότι όλοι μαζί οι αντιπολιτευόμενοι κάνουμε κινήσεις για να προστατέψουμε επ’ ωφελεία του Δήμου και των πολιτών τον χώρο του «Παπαδημητρίου»», για να προσθέσει: «Εκπέμπουμε SOS και πρέπει όλοι να είμαστε με το όπλο ανά χείρας, προετοιμασμένοι ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις».
Τέλος, ο κ. Τζάκης επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου το ελληνικό Δημόσιο πουλάει εκτάσεις του και στον Δήμο μας έχουμε, εκτός από το “Παπαδημητρίου” άλλες 4-5 ανάλογες εκτάσεις που φιλοξενούσαν ή φιλοξενούν νοσοκομεία, που τα βλέπουμε σταδιακά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και ίσως σύντομα να έχουμε αντίστοιχα θέματα και με το “Τσαγκάρη”».
Γιάννης Μπεθάνης




































































































