Συνέντευξη Γιώργος Αράπογλου
Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν την ύπαρξη της ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ ΟΤΑ, λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν το έργο της, αλλά και την σημασία που έχει στην υποστήριξη του Δήμου και την υλοποίηση σημαντικού έργου που κάνει την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη.
Η κατασκευή και συντήρηση έργων υποδομής και εν γένει τεχνικών έργων κάθε είδους στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και η ανάληψη παρόμοιων έργων σε άλλους Δήμους και κοινότητες, η ανάληψη, εκτέλεση και διαχείριση έργων οικιστικής ανάπλασης και ανάπτυξης, η κατασκευή, συντήρηση και εμπορική – οικονομική εκμετάλλευση διαχείριση, κάθε είδους και χρήσης ακινήτων οικοδομών, έργων οικιστικής δραστηριότητας, τεχνικών έργων, υποδομής τουριστικών εγκαταστάσεων και λοιπών έργων ανάπτυξης, η δημιουργία της απαραίτητης κοινωνικής, αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής με την κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση, πολιτιστικών κέντρων, χώρων αναψυχής και διασκέδασης, βρεφονηπιακών κέντρων, νηπιαγωγείων, χώρων και εγκαταστάσεων παροχής και άσκησης κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υπηρεσιών κλπ, είναι μόνο ένα μέρος της πολυποίκιλης δράσης της Εταιρείας, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας του Δήμου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ ΟΤΑ, Νίκος Σπυρόπουλος, μίλησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για το πολύπλευρο εύρος δραστηριοτήτων της, το σημαντικό έργο που επιτελεί για την πόλη, τις δυσκολίες της διοίκησης σε καιρό πανδημίας, αλλά και την αισιοδοξία του ότι με συνεργασία και σύνεση, μπορεί η κοινωνία να ξεπεράσει και αυτό το δύσκολο σκόπελο.
«Η ΚΕΑΕΔΗΑ είναι ένα κομμάτι πολύ παρεξηγημένο και ο ρόλος της δεν είναι πολύ γνωστός στον κόσμο. Είναι όμως πολύ σημαντικό κομμάτι. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο Δήμος. Το κομμάτι που δίνει την ισορροπία στην οικονομική δραστηριότητας του Δήμου. Η κύρια δραστηριότητά της, ειδικά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ήταν η κατασκευή, τομέας που τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει. Παρ’ όλα αυτά, αναλαμβάνουμε έργα και από το Δήμο και από ιδιώτες και μπορεί να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της. Είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι στη διαχείριση, καθώς κάθε δραστηριότητά της οφείλει να της αποφέρει κέρδος και πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι διαδικασίες που ισχύουν στις ΑΕ, όμως, στα δύσκολα μας δίνεται η δυνατότητα να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα οι καταστάσεις», αναφέρει αρχικά και εξηγεί την πιο πρόσφατη παρέμβαση της εταιρείας, που σχετίζεται με το τελευταίο σχόλιο του.
«Πρόσφατα είχαμε το θέμα με τις μάσκες στους μαθητές. Έφτασαν στα σχολεία αφού είχαν ανοίξει και στην τραγελαφική κατάσταση που είδαμε όλοι. Ήμασταν από τους Δήμου που προλάβαμε και μέσω της εταιρείας μπορέσαμε να το διασφαλίσουμε. Αυτό ακριβώς είναι η ΚΕΑΕΔΗΑ. Η τελεία που λείπει στην πρόταση για να ολοκληρωθεί».
Στη συνέχεια, επιχειρεί να αναλύσει ένα μέρος της πλούσιας δραστηριότητας που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία της πόλης.
«Το καλοκαίρι, καμάρι μας είναι ο δημοτικός μας κινηματογράφος “Νοσταλγία”. Είναι το στολίδι μας και προσπαθούμε να έχει πάντα ένα κοινωνικό πέπλο στις τιμές και τις παροχές προς τους δημότες και όχι μόνο. Έρχεται κόσμος από όλη την Αθήνα και θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά του μπορούμε. Δεν έχει κάτι να ζηλέψεις από τα υπόλοιπα θερινά σινεμά.
Ταυτόχρονα έχουμε αναλάβει και κάνουμε τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Υπάρχουν σύλλογοι που κάνουν αντίστοιχη δουλειά, αλλά κι εμείς ως δήμος έχουμε τμήματα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Έχουμε σταθερούς προπονητές κάθε χρόνο, που γνωρίζουν το αντικείμενό τους, γίνεται πολύ καλή δουλειά, και, φυσικά, προσέχουμε πολύ τις εγκαταστάσεις. Σε ένα μεγάλο κομμάτι έχουμε αναλάβει αυτή την ευθύνη. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι συμμετείχαμε με μια απόφαση του ΔΣ στην ανακατασκευή του γηπέδου της Πρασίνου Λόγου όπου είχαμε πρόβλημα για πολλά χρόνια. Προσπαθούμε κι εμείς να αναπτύξουμε τον μαζικό αθλητισμό, χωρίς αντιπαλότητες με τους άλλους συλλόγους και να δίνουμε μια εναλλακτική στου πολίτες.
Παράλληλα, κάνουμε κάθε χρόνο μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης, χορό ντεκουπάζ, θέατρο. Φέτος, βέβαια, κάναμε μόνο λίγες μέρες και σταματήσαμε, αφού μας πρόλαβε η καραντίνα. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Έστω και ένας να κολλήσει θα μας επιβαρύνει σαν προσωπικότητες, οπότε θέλαμε να το αποφύγουμε. Είμαστε σε αναμονή και, όταν περάσει όλο αυτό, θα δούμε πώς θα επανέλθουμε».
Κατά την προηγούμενη θητεία της διοίκησης Μπάμπαλου, ο ίδιος είχε επωμιστεί την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και καθαριότητας, ένα νευραλγικό κομμάτι σε κάθε Δήμο. Όπως εξηγεί, παρά τις διαφορές στο αντικείμενο, η μετάβαση ήταν εύκολη, αφού η εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου τον διευκόλυναν αρκετά.
«Είναι εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και καθαριότητας είναι σε όλους τους Δήμους το πιο δύσκολο που υπάρχει. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που με τίμησε να είμαι 3,5 χρόνια εκεί, όπου από ό,τι έμαθα, ήμουν ο μακροβιότερος αντιδήμαρχος σε αυτό το πόστο. Όλη η δημοτική ομάδα με στήριξε. Πριν από αυτό ήμουν πρόεδρος στις Σχολικές επιτροπές. Είναι ωραίο να ανανεώνεται το αντικείμενο και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Η στασιμότητα πολλές φορές δημιουργεί μια ηρεμία, μια ρουτίνα, η οποία και για τους υπαλλήλους και τους αιρετούς είναι δύσκολο να προσπεραστεί. Η αλλαγή δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γιατί είναι και λίγο στο αντικείμενο μου. Η κυρίως εργασία μου αφορά τις κατασκευές, οπότε εγκλιματίστηκα αρκετά εύκολα. Το θέμα και τη διαδικασία των προμηθειών, ως αντιδήμαρχος ήμουν υποχρεωμένος να το μάθω, οπότε δεν με επηρέασε ιδιαίτερα. Ήταν ένα διαφορετικό αντικείμενο και ήθελα να μάθω και κάτι άλλο».
Παρ’ όλα αυτά στον ένα χρόνο και κάτι που βρίσκεται στη θέση αυτή, έχει ήδη έρθει αντιμέτωπος με δυσκολίες που απορρέουν από την ευθύνη που έχει αναλάβει.
«Υπάρχουν θέματα που ταλανίζουν την εταιρεία δεκαετίες. Όλοι οι πρόεδροι που προηγήθηκαν προσπάθησαν να βάλουν το λιθαράκι τους να αλλάξουν τα πράγματα. Ένα πολύ σημαντικό θέμα που κάποτε θεωρούταν στολίδι για τον Δήμο, αλλά απαξιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφορά σε ένα δημοτικό κολυμβητήριο, ιδιοκτησία ΚΕΑΔΗΕΑ που βρίσκεται σε ένα υπόγειο κτιρίου στην Λ. Ηρακλείου. Όταν αναλάβαμε το 2014, μπήκαμε σε αυτόν τον χώρο που είχε σφραγιστεί από την πολεοδομία το 2007 και τον βρήκαμε πλημμυρισμένο, με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν στα θεμέλια της πολυκατοικίας. Η άδεια λειτουργίας του ήταν για πάρκινγκ, παρ’ όλα αυτά είχε φτιαχτεί κολυμβητήριο. Περάσαμε πολλές δυσκολίες για να μπορέσουμε να το φτάσουμε στο μηδέν. Το μεγάλο μας στοίχημα σήμερα, πέρα από την αλλαγή της άδειας, που έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο, είναι να επαναλειτουργήσουμε αυτό το χώρο είτε ως κολυμβητήριο είτε ως κάτι άλλο. Τρέχουμε τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι εργασίες χρειάζεται για να επαναφέρουμε την κατάσταση στο σημείο που πρέπει, ώστε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά θα εξαρτηθεί από τις προτεραιότητες που θα έχουμε αφού ολοκληρώσουμε τις εργασίες.
Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό κομμάτι αφορά μια θυγατρική της ΚΕΑΕΔΗΑ, την Σαΐτα, η οποία ήταν ανενεργή πολλά χρόνια. Έπρεπε να τη φέρουμε σε σημείο να μπορεί να λειτουργήσει ή τουλάχιστον να πληρώνει τα έξοδά της. Είχε έρθει η ώρα να αλλάξει και η μορφή της ΚΕΑΕΔΗΑ. Αλλάξαμε το καταστατικό που είχε χρόνια να ανανεωθεί, συμπεριλάβαμε όλους τους νόμους που έχουν αλλάξει από τότε και αλλάξαμε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της. Το εμπλουτίσαμε, συμπεριλάβαμε και νέους σκοπούς, πχ ενέργεια, φωτοβολταϊκά, που παλαιότερα δεν ήταν αναπτυγμένες δράσεις, αφαιρέσαμε αντικείμενα που υπήρχαν αλλά δεν χρειάστηκαν ποτέ και δημιουργήσαμε μια σύγχρονη μορφή, που λειτουργεί καλύτερα. Μην ξεχνάμε πως οι προτεραιότητες ήταν άλλες δέκα χρόνια πριν και αλλιώς σήμερα που έχουν αλλάξει οι καταστάσεις».
Αυτή η δεύτερη θητεία της διοίκησης, ωστόσο, έτυχε και σε μαζεμένες δύσκολες συγκυρίες, όπως η πανδημία, αλλά και η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το Ηράκλειο, που επηρέασαν τον προγραμματισμό, ωστόσο, έδειξε και τα θετικά στοιχεία της δουλειάς που έχει γίνει.
«Είναι καταστάσεις που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες για κανέναν. Ο προγραμματισμός επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ακριβώς, όμως, η πολύ καλή ανταπόκριση που είδαμε στο πρώτο κύμα ιού και η ανταπόκριση που υπήρξε στον τυφώνα δείχνει το επίπεδο προετοιμασίας που είχαμε δημιουργήσει αυτά τα πρώτα χρόνια της διοίκησής μας. Αν δεν είχαμε ανανεώσει το στόλο στη Διεύθυνση περιβάλλοντος, κάτι που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το 2014, δεν θα είχαμε όλα αυτά τα οχήματα να βγουν έξω αμέσως να μαζέψουν. Αν δεν είχαμε οργανωθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο στην καθημερινότητα, δεν θα είχαμε προσωπικό να το κάνουμε. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για το κομμάτι του ιού. Είναι άσχημες οι καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα το επίπεδο ανταπόκρισης που δείξαμε μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Γιατί νιώθουμε ότι μπορεί να μην τα έχουμε καταφέρει όλα άριστα, προφανώς θα έχουν γίνει λάθη, όμως, σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έχουμε ανταπεξέλθει μέχρι τώρα, οπότε έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Έχουμε τους μηχανισμούς να ανταποκριθούμε»
Δεν θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον δημοτικό κινηματογράφο «Νοσταλγία», που μέσα σε ένα διαφορετικό για όλους καλοκαίρι προσέφερε μια νότα αισιοδοξίας. Ο απολογισμός, όπως σημειώνει, είχε θετικό πρόσημο.
«Νομίζω ότι τους στόχους που είχαμε θέσει τους πετύχαμε. Να νιώσει ο κόσμος που αποφασίζει να επισκεφθεί το χώρο οικεία, ασφάλεια, ώστε να θελήσει να τον ξαναεπισκεφθεί. Φέτος, πήγαμε ένα βήμα παραπάνω. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πρόβλημα με τις γύρω πολυκατοικίες λόγω του ήχου, γι’ αυτό και δεν παίζαμε ταινίες με πολλά και δυνατά εφέ. Με τις αλλαγές που κάναμε στο χώρο είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σε αυτό. Ο μεγάλος μας φόβος ήταν πως ο κόσμος δεν θα θελήσει να έρθει λόγω του κορωνοϊού. Τα νούμερα έδειξαν ότι δεν ισχύει. Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε, είδε τη δουλειά που γίνεται μέσα κυρίως από τους εργαζόμενους και μπορώ να πω ότι δεν φτάσαμε τα περσινά νούμερα, που ήταν αναμενόμενο, αλλά είμαστε αρκετά κοντά. Τη θεωρώ μια επιτυχημένη χρονιά», σημειώνει αρχικά και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, με τον κόσμο να επιστρέφει στον πολύ όμορφο δημοτικό χώρο.
«Θα είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Θα σημαίνει ότι θα έχουμε κερδίσει την πανδημία. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ακόμα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε πράγματα. Νομίζω ότι η εμπειρία θα μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους για την επόμενη θερινή περίοδο. Αν και ελπίζω να μη χρειαστεί τίποτα από όλα αυτά».
Η ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ παραμένει στις επάλξεις και με κοινωνικό πρόσωπο και δηλώνει έτοιμη, όπως και με τις μάσκες στα σχολεία, να βοηθήσει τον Δήμο σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί, ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Σπυρόπουλος, ο ίδιος ο Δήμος είναι απόλυτα προετοιμασμένος ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
«Η εταιρεία με τον προγραμματισμό της μπορεί να βοηθήσει στο οτιδήποτε. Υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί και έχω την αίσθηση ότι ο ίδιος ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία. Πάντα όμως περιμένουμε. Επειδή τα χρήματα είναι σήμερα πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείς και ακόμα πιο δύσκολο να τα κρατήσεις σε ένα ταμείο, προσπαθούμε, παρακολουθούμε και είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία να δούμε πώς θα κινηθούν. Αν υπάρχουν ελλείψεις ο Δήμος μας θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι ο Δήμος είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε χρειαστεί. Εμείς είμαστε εδώ, αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να συνεισφέρουμε».
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε καλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, κάτι με το οποίο συμφωνεί και τονίζει πως αυτό είναι ένα κέρδος ως προς τη σχέση της με τους πολίτες.
«Οι δήμαρχοι για χρόνια θεωρούνταν γραφικοί όταν ζητούσαν να στηριχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Νομίζω ότι με όλα αυτά τα φαινόμενα που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο, έχει αρχίσει και ο κόσμος με τους πολίτες να βλέπει πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της. Παλαιότερα δεν φαινόταν. Νόμιζαν ότι ο Δήμος ήταν να φτιάξει το πεζοδρόμιο και να μαζέψει τα σκουπίδια. Συμφωνούμε ότι η πρώτη προτεραιότητα και βασική του δουλειά είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Αλλά πλέον φάνηκε με ποιες αρμοδιότητες έχουν επιβαρυνθεί οι Δήμοι και τα αντανακλαστικά τους που είναι πολύ καλύτερα της κεντρικής διοίκησης καθαρά λόγω γραφειοκρατίας. Ο ρόλο του Δήμου είναι να ανταποκρίνεται την ίδια στιγμή. Αυτό δεν φαινόταν. Ήταν λοιπόν, παρ’ όλες τις δυσκολίες μια χρυσή ευκαιρία να φανεί στους πολίτες ποια είναι η πραγματική δουλειά του Δήμου και πόσο ανταποκρίνεται απέναντί τους».
Η προηγούμενη θητεία του ως αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας συνέπεσε με τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι και την Μάνδρα, που, όπως τονίζει, τον σημάδεψαν τόσο ως αυτοδιοικητικό, όσο και ως άτομο.
«Είναι εικόνες που αποτυπώνονται στο υποσυνείδητο και εκτιμάς διαφορετικά κάποια πράγματα πλέον. Και της διοίκησης, αλλά και της ίδιας της ζωής. Της ατομικής ευθύνης και της ίδιας λειτουργίας της κοινωνίας. Την επόμενη μέρα από την καταστροφή, το πρώτο που κάναμε ήταν να κάνουμε χαρτί προς την Πυρσβεστική και την Πολιτική Προστασία ήταν να ζητήσουμε τους κωδικούς των ασυρμάτων διότι, δυστυχώς, εκείνη την ημέρα δεν μας τους έδιναν, προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω τηλεφώνου. Και ζητήσαμε και εκπαίδευση του προσωπικού. Η έννοια της πολιτικής προστασίας μέχρι και εκείνο το βράδυ ήταν πολύ γενική στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η Πολιτική προστασία σήμερα δεν έχει καμία σχέση μέχρι πριν από εκείνο το βράδυ. Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αρχίσουμε να οργανώνουμε καταστάσεις. Αντίθετα, στον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο, είδα ότι ήταν άμεση η αντίδραση. Μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες ήρθαν συνεργεία από την Περιφέρεια, λειτούργησε η Πολιτική Προστασία, τα δικά μας συνεργεία ήταν η ώρα που θα έβγαιναν έξω για την καθημερινότητά τους. Νομίζω ότι πάμε σε καλύτερες μέρες στο να παρέχουμε στον πολίτη αυτό που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται».
Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας του στην διοίκηση της εταιρείας, δηλώνει ικανοποιημένος και τονίζει πως ό,τι έχει καταφέρει είναι με μόνο γνώμονα το καλό των δημοτών.
«Και αυτή τη στιγμή να έφευγα νιώθω ικανοποιημένος. Όσο απλό και να ακούγεται όταν παίρνεις κάτι που λειτουργούσε με έναν τρόπο παλιό και το φέρνεις στο σήμερα, δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν υπάρχουν νοοτροπίες ιδιαίτερες. Όταν το βλέπεις να λειτουργεί στην καθημερινότητα με σύγχρονους όρους, νιώθεις ικανοποιημένος. Το μεγάλο στοίχημα και του δημάρχου και δικό μου είναι να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το θέμα του παλαιού κολυμβητηρίου, να μπορέσουμε να το φέρουμε στη σωστή κατεύθυνση και να αποδοθεί ως χώρος στους δημότες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχουν πολλοί χώροι προς εκμετάλλευση προς του δημότες. Γι’ αυτό και ο Δήμος προσπαθεί να αγοράσει ό,τι ελεύθερο χώρο μπορεί για να αποδοθεί στους δημότες. Όταν έρθει η ώρα να αποχωρίσω από εδώ, θα φύγω ικανοποιημένος καθαρά με αυτό. Θα βλέπω την εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί άμεσα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες», σημειώνει.
Σε κάθε περίπτωση, καλεί τους δημότες να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας τους και να δείξουν εμπιστοσύνη στην διοίκηση, με κοινό στόχο το καλό της πόλης.
«Τους δημότες τους θέλουμε συνεργάτες. Θέλω να επαναλάβω ότι προφανώς δεν τα κάνουμε όλα καλά, αλλά δε μπορεί να τα κάνουμε και όλα λάθος. Αν συνεργαστούμε και δείξουμε εμπιστοσύνη κι εμείς στους πολίτες και εκείνοι σε εμάς, νομίζω ότι η καθημερινότητα μας θα γίνει πολύ καλύτερη σε πολλά επίπεδα. Συνεργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό, οι δημότες δεν μας αντιμετωπίζουν, όπως κάποτε, αλλά με αυτά που μας βρίσκουν καθημερινά πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό».